Selektor Hvastija priznava, da ga je ponedeljkova informacija seveda presenetila, obenem pa poudarja, da Valjavec ni bil pozitiven na dopinškem testu, Mednarodna kolesarska zveza je predlagala le uvedbo postopka zoper njega. Na reprezentanco to po njegovem mnenju ne bo imelo vpliva, seveda gre za šok in opozorilo za vse, a Valjavec letos ni bil med tistimi kandidati, ki naj bi nastopili na SP v Avstraliji.

Še več Hvastija verjame, da bo Valjavec dokazal svojo nedolžnost: "Po informacijah, ki jih imam, sem prepričan, da bo Tadej upravičil te zadeve. Koliko časa bo to trajalo ne vem, a glede na dejstva, ki mi jih je povedal, verjamem, da je šlo za prehitro začet postopek s strani UCI. Pred leti v takšnih primerih nismo smeli startati 14 dni, pa je bilo v redu, danes je z uvedbo bioloških potnih listov tako, da se vpelje postopek, če kolesarju parametri preveč nihajo, če je preveč odstopanj." Slovenski selektor je prepričan, da bo Valjavec nacionalni antidopinški komisiji dokazal, zakaj so vrednosti hematokritov preveč nihale.

O nedolžnosti svojega varovanca je prepričan tudi Marko Polanc, njegov dolgoletni trener pri kranjski Savi: "Kar ga poznam in poznam ga dobro, mislim, da si tega ne bi privoščil in mislim, da ne bi vsega stavil na kocko s prepovedanimi sredstvi. Verjamem mu in očitno gre za čuden splet okoliščin. Zadevo je seveda težko opravičevati za nazaj, upam da ima dokumente v roki in da bo dokazal, da ima prav, v nasprotnem primeru bo to težko dokazal za nazaj." Polanc verjame, da bo Tadej še nastopal, če se zadeve le ne bodo predolgo vlekle.

Sekretar KZS Milan Knez pravi, da je kolesarska zveza v skladu s sklepom predsedstva vse zadeve prenesla na nacionalno antidoping komisijo. Tudi on verjame, da bo eden najboljših slovenskih kolesarjev dokazal svojo nedolžnost: "Po podatkih, ki jih imam, ta zadeva ni tako kompleksna, zato bi se vse lahko hitro odvilo, težko pa je reči, kako dolgo bo to trajalo. Imam občutek, in nekaj takih stvari sem že videl, da ne bi smelo biti zapletov in da bo Tadej dokazal, da ni šlo za jemanja nedovoljenih poživil."

Podobno razmišljajo tudi drugod po svetu. Ekipa Liquigas, za katero vozi prav tako začasno suspendirani Pellizzoti, je v nasprotju z Valjavčevim Ag2r prepričana, da v omenjenih postopkih UCI ni dokazov, da naj bi si kolesarji pomagali s prepovedanimi snovmi.