Kot je danes za STA pojasnil predstavnik celjske območne ZSSS Forto Turk, so se delavci z direktorjem srečali danes zjutraj na zboru, na katerem jim je Pusser povedal, da še vedno išče rešitve za podjetje oz. strateškega partnerja.

"Delavci mu ne verjamejo več, saj so lani v okviru prejšnjega podjetja Rogaška Les ostali brez petih plač. Novembra je bil potem ustanovljen Bohor Les in če direktor že lani ni uspel najti rešitev, ne verjamem, da jih bo tudi letos. Strateških partnerjev, ki bi bili pripravljeni poplačati obveznosti iz preteklosti v lesni industriji, ni," pravi Turk.

Pusser, ki je nedavno postal eden izmed najemnikov propadlega celjskega hotela Turška mačka, pa je v izjavi za medije priznal, da se družba ponovno sooča s finančnimi težavami in nelikvidnostjo, zato se je odločil za pripravo dokumentacije za uvedbo stečaja. Po njegovih napovedih bo predlog za stečaj podan v naslednjih dveh ali treh tednih.

Podjetje naj bi sicer imelo dovolj naročil, vendar nima denarja za nakup lesa, ki je osnovna surovina v proizvodnji vrtnega pohištva višjega cenovnega razreda in lepljenih plošč.

Bohor Les je novembra lani prejel 230.000 evrov državne pomoči, ki jo je dobil prek razpisa za financiranje in sofinanciranje že začetih razvojno-investicijskih projektov podjetij ter spodbujanje prezaposlovanja in samozaposlovanja zaposlenih. Iz Rogaške Les, ki je šla v likvidacijski postopek, pa se je v Bohor Les takrat prezaposlilo 50 delavcev.

Prav ti delavci so junija lani stavkali, saj jim takratna Rogaška Les ni izplačevala plač, avgusta lani pa je Elektro Celje zaradi neplačanih računov podjetju odklopilo elektriko, dolg zanjo pa je presegel 10.000 evrov. Iz naslova neizplačanih plač pa je Rogaška Les delavcem dolžna več kot 200.000 evrov.