Kvalifikacije ste končali s tremi porazi. Gotovo ste nezadovoljni?

Pravzaprav z izidi sploh nismo nezadovoljni. Res je, da smo bili optimisti, da bi se morebiti lahko celo uvrstili na evropsko prvenstvo, žal pa se je pokazalo, da je realnost drugačna. Zgolj na treh dneh priprav se ni dalo bolje uigrati, prav na prvi tekmi s Francozi, ki je bila že v marsičem odločilna, pa smo prikazali najslabšo igro. Naslednji dve tekmi smo odigrali bolje. Prepričan sem, da bi bili z daljšimi pripravami bolj uigrani in tudi uspešni.

Zdi se kar malce neresno, da ste se zbrali tako pozno. Francozi, na primer, so bili na pripravah skupaj kar 25 dni.

Ostale reprezentance so končale prvenstva že veliko prej in tudi zato imele čas, da so bile dlje skupaj. Mi igramo v jadranski ligi, vodilnih pa takšne kvalifikacijske tekme ne zanimajo precej. Zanje nimajo posluha, saj se reprezentance ostalih držav, ki v ligi sodelujejo, na tako velika tekmovanja uvrščajo direktno. Zato nismo imeli druge izbire, kot da se na pripravah dobimo tako pozno. Tudi zato bi nam še kako pomagalo, če bi tudi Slovenija igrala v svetovni ligi.

Reprezentanca ima novega trenerja, nekoč vrhunskega vaterpolista Veselina Djuha. Je pravi za prihodnost slovenskega vaterpola?

Mislim, da je. Zelo je izkušen, tudi kot trener, veliko zna in goji v redu odnos z igralci, ki ga spoštujejo. Mislim, da bi z njim lahko dobro nadaljevali zastavljeno delo.

Kdaj bomo vaterpolsko reprezentanco znova videli na največjem tekmovanju?

To je dobro vprašanje. Naslednje evropsko prvenstvo bo čez dve leti, priznam pa, da smo se malce oddaljili od elitne skupine. Za nas bi bilo nujno, da smo znova prisotni na vaterpolski sceni, na turnirjih članov z Madžari, našimi južnimi sosedi in ostalimi najboljšimi reprezentancami.

Bi lahko tudi zveza naredila še več, ste sedaj odgovornim vrgli žogico?

Žogice nismo vrgli, vemo, da se odgovorni trudijo po najboljših močeh, kar spoštujemo. Prav tako pa nismo vrgli puške v koruzo. Za reprezentanco igramo vsi najboljši vaterpolisti, maksimalno se trudimo, zato sem prepričan, da ni naša krivda, da smo v položaju, ko se na EP nismo uvrstili. Toda včasih smo imeli odlične priprave, igrali smo na primer z nekdanjo Jugoslavijo, ZDA in Italijo, sedaj pa se moramo sprijazniti, da za nas teh turnirjev ni več.