Slovenski prvaki v Lodžu niso napravili še ene senzacije. Potem ko so se nepričakovano uvrstili v družbo najboljših in najbogatejših evropskih klubov, so jih v polfinalu zaustavili branilci naslova in svetovni prvaki, igralci Trentina. Na začetku je kazalo, da so Blejci, ki so bili zaradi že preseženih letošnjih ciljev pred tekmo sproščeni in so v obračunu proti nespornim favoritom želeli nuditi predvsem dostojen odpor, povsem brez možnosti. Niz in pol so potrebovali, da so začeli kazati igro, kot so jo v prejšnjih obračunih lige prvakov, a vseeno je bila njihova vrnitev dovolj hitra ter učinkovita, da so tekmecem pokazali, da se ne bodo pustili "povoziti" in da se niso slučajno znašli na zaključnem turnirju. Na koncu so se morali zadovoljiti z nizom, kar je bil skupaj s solidnim odporom tudi glavni cilj slovenske ekipe.

Začetek je bil za Slovence katastrofalen. Povedli so sicer z 1:0, potem pa je na sceno stopil bolgarski zvezdnik Matej Kazijski. Z odličnimi servisi je poskrbel, da so Italijani dobili osem zaporednih točk. Za tem so igralci ACH vzpostavili ravnotežje, blok Matevža Kamnika, s katerim so Blejci prišli do šestih točk zaostanka (6:11), je dal nekaj upanja, toda napak je bilo v nadaljevanju preveč, da bi tekmecem resneje zagrozili. Ritma Italijanov ni mogel zaustaviti niti trener Glenn Hoag, ne z odmori in ne s številnimi menjavami.

V začetku drugega niza je kazalo, da se bo popolna prevlada Trentina nadaljevala. Povedel je s 4:1, vendar je nato sledilo obdobje nekoliko boljše igre slovenskih prvakov. Po prvem tehničnem odmoru so z dvema blokoma - prav blok je bil do tistega časa edini zadovoljiv element v igri Slovencev - prišli le na točko zaostanka. Italijani so sicer imeli pobudo do samega vstopa v končnico, ob drugem tehničnem odmoru vodili celo s 16:10, toda ACH Volleyju se je uspelo vrniti. Izenačil je pri 20. točki, z novim blokom Kamnika pa tudi povedel, pozneje prišel do vodstva 24:22, prek Alena Šketa pa izkoristil drugo zaključno žogo.

Blejci so se dobro upirali tudi v tretjem nizu. Čeprav so Italijani večji del vodili, pa so jim Gorenjci dolgo časa dihali za ovratnik. Bilo je 13:15, občutnejšo prednost štirih točk pa so si Italijani priigrali šele po dveh nenatančnih napadalnih akcijah Estonca Oliverja Venna. Prav štiri točke je bila prednost Trentina tudi na koncu niza. Nekoliko prej so Italijani zlomili odpor Blejcev v zadnjem nizu (v njem se je poškodoval podajalec Dejan Vinčić). Ko je bilo na semaforju 8:13, se je dalo slutiti, da so Italijani na poti do zanesljive zmage. In so tudi bili.