V podjetju XD Design je skupno zaposlenih 20 ljudi, po poslovnih rezultatih pa je imelo leta 2007 in 2008 za okoli 350 tisoč evrov prometa (kar pomeni, da je državna podpora 180 tisoč evrov predstavljala kar polovico tega), leto kasneje, ko pa so podporo dobili, so ustvarili skupen promet v višini skorajda pol milijona evrov.

Preobrat v zgodbi je bila odločitev, da Vrbanićevi za njeno predano 20-letno delo podelijo posebno priznanje ministrstva za gospodarstvo in sicer za „podjetnico leta“ 2008. Nagrado je prejela junija tega leta, takratna ministrica za družino, Jadranka Kosor, pa ji je osebno čestitala. Zatem je podjetje prosilo za več različnih denarnih podpor, ki jih je tudi dobilo.

Na hrvaškem ministrstvu za gospodarstvo so potrdili, da je podjetje leta 2009 prejela podporo pilotnega projekta Gazele v višini 140 tisoč evrov, znesek pa so izplačali v različnih obrokih in v daljšem časovnem obdobju (zadnji del bo podjetje dobilo šele prihodnje leto). Prav tako je podjetje prejelo denar za projekt ojačitve konkurenčnosti majhnega gospodarstva, pa tudi dvakrat po tri tisoč evrov za marketinške usluge in „tehnično usklajevanje“. Tukaj je tudi projekt Podjetništvo žensk, od katerega je podjetje prejelo nekaj več kot dva tisoč kun, XD pa prejema tudi podporo za promocijo izvoza po projektu „ojačanje mednarodne konkurenčnosti“ v višini 33.500 tisoč evrov.

„Premierka Kosorjeva ni redna nakupovalka v naših trgovinah, kupila je le tri srajce v naši zagrebški trgovini, po tem, ko jih je videla na snemanju kolekcije pred tremi meseci. Sunčana Glavak je moja prijateljica, ki se že več kot 20 let oblači v mojem podjetju. Imamo pa tudi druge kupce iz parlamenta, ki kupujejo pri nas, sama pa nisem članica nobene politične stranke,“ je pojasnila Ksenija Vrbanić in dodala, da ji poznanstva s političnim vrhom niso pomagala pri razvoju podjetja.