Sobota, 1. maja

V Podgorici bo stopil v veljavo sporazum o stabilizaciji in približevanju Črne gore Evropski uniji.

V Šanghaju bodo odprli svetovno razstavo Expo 2010.

Mednarodni praznik dela.

Predsednik republike Danilo Türk bo imel govor na tradicionalni prireditvi ob mednarodnem prazniku dela.

Nedelja, 2. maja

Ministrica za obrambo Ljubica Jelušič bo govornica na proslavi v počastitev 65. obletnice ustanovitve narodne vlade Slovenije.

Načelnik generalštaba Slovenske vojske generalmajor Alojz Šteiner bo v okviru praznovanja dneva Slovenske vojske obiskal pripadnike in pripadnice 21. kontingenta Slovenske vojske v mednarodni operaciji KFOR na Kosovu.

Ponedeljek, 3. maja

V SNG Drama bo ob 20. uri svečana otvoritev festivala Literature sveta - Fabula s Herto Müller, Nobelovo nagrajenko za literaturo 2009. Povezovalec bo Aleš Šteger, interpretacijo besedil bo izvedel Igor Samobor.

Torek, 4. maja

V Knjigarni Beletrina v Ljubljani prirejajo pesniški večer Mednarodno znotraj lokalnega. Brali bodo Yang Lian (Kitajska), Leung Ping-kwan (Kitajska), Zhai Yongming (Kitajska), Milan Jesih, Gorazd Kocijančič, Tomaž Šalamun, Aleš Šteger. Povezovala bo Tina Košir.

Sreda, 5. maja

Ob 17. uri bo otvoritev razstave v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani z naslovom Umetnost hebrejske pisave in najlepše izraelske ilustracije. Gre za razstavo v okviru spremljevalnega programa ob obisku pisatelja Davida Grossmana. Projekt je nastal v sodelovanju z izraelskim veleposlaništvom in Slovenskim etnografskim muzejem.

Četrtek, 6. maja

Ob 18. uri se začenja projekt z naslovom Sprehajališča za vračanja. Gre za otvoritev festivalskih bralnic Trnovski pristan Ljubljana. Dramski igralec Vlado Novak bo bral odlomke iz romana v verzih Sprehajališča za vračanja Ferija Lainščka.