"Inter je moštvo herojev. Vsak, res vsak je na zelenici dal vse od sebe. In ponosen sem na vse, ne le na tiste, ki so igrali, temveč tudi na tiste, ki so bili na klopi. Na navijače, ki so prišli sem in na tiste, ki so trepetali pred domačimi televizijskimi zasloni,“ je po tekmi povedal Mourinho in nadaljeval: "Vedel sem, da so na Camp Nou tudi navijači Interja, vendar na tako velikem stadionu jih nisem mogel najti. Nato pa sem jih v 85. minuti zaslišal in to je bilo nekaj prečudovitega. Vsak dan začutim, da je Inter fantastičen klub, za katerega je lepo delati.“

Nato je Mourinho komentiral še potezo belgijskega sodnika De Bleeckerja, ki je izključil Thiaga Motto. "Proti sodniku ne morem ničesar reči. Niti tega, da ni kriv. Igralci na terenu bi mogali vedno pomagati sodniku in mu olajšati delo s svojim obnašanjem. Vendar so mu nekateri igralci Barcelone delo močno oteževali,“ je dejal Mourinho. "Težko je ustaviti Barcelono, ko igraš z enajstimi igralci proti enajstim njihovim. Pomislite, kako težko je šele z desetimi proti enajstim. Ponosen sem na svoje igralce, genialni so."

V Barceloni so se do Interjevega moštva nešportno vedli že noč pred tekmo, je dejal Mourinho: "Ali veste, kdaj smo sinoči zaspali? Ob štirih zjutraj, človek! Ob našem hotelu je bil nenehen cirkus. Ob enajstih zvečer smo poklicali policijo, pa veste, kdaj so prišli? Ob pol štirih zjutraj! Resnično se veliko ljudi v Barceloni ni korektno vedlo do nas. Ne pred tekmo, ne na tekmi.“

"Ko sem odhajal iz Chelseaja sem si mislil, da nikoli in nikjer več ne bom našel boljših navijačev od njih. No, pa sem jih našel zelo hitro. Oni so v Interju in ta finale mi toliko pomeni, da vam ne morem opisati. Bolj zaradi njih, kot zaradi mene. In spet vam povem, da zmaga z Bayernom niti ni tako pomembna. Zato, ker sem prepričan, da bo Inter, če ne bo prvak letos, ligo prvakov definitivno osvojil v naslednjih dveh ali treh sezonah,“ je končal Portugalec.

Na stadionu Camp Nou izžvižgali Luisa Figo

Legendarni nekdanji nogometaš Portugalske Luis Figo je v Barceloni naletel na neprijazno "dobrodošlico“. Ko je kot del Interjeve odprave prišel v hotel, ga je skupina desetih ali petnajstih navijačev Barcelone dočakala z grdimi žaljivkami, kot so "izdajalec“ in "plačanec“. Eden od njih je sedanjega športnega direktorja milanskega kluba tudi vprašal, zakaj se je sploh vrnil v Barcelono.

Vzrok za to je jasen. Figo je med letoma 1995 in 2000 igral v Barceloni, nato pa za takrat rekordnih 54,3 milijonov evrov prestopil v madridski Real, česar mu navijači Barcelone niso nikoli odpustili. Pet let je bil največji ljubljenec privržencev katalonskega velikana, nato pa je oblekel dres najhujših tekmecev. Ko se je kot igralec Reala vračal na Camp Nou, so ga vedno čakale neprijetnosti. Navadno so ga zasuli z žaljivkami, pa tudi najrazličnejšimi predmeti, med katerimi je bila nekoč celo svinjska glava.

Leta 2005 je Figo prestopil v Inter, v katerem je prejšnjo sezono tudi končal z igralsko kariero.