Za zaključne priprave so si izbrali obalni Koper, pot med elito pa jih vodi prek treh zelo zahtevnih tekmecev - Grčije, Francije in Makedonije. Lani so vaterpolisti nastopili na EP skupine B in razočarali; tudi zato so tokratni tekmeci zahtevni. Do raja vodita prvi dve mesti. "V Grčijo seveda ne odhajamo kot favoriti, imamo pa svoje upe. Vnaprej se nikakor ne predajamo. Sem trener, ki vedno igra na zmago. Potrebujemo le še kanček športne sreče. Spored nam gre na roko, saj prvo tekmo igramo s Francozi (v petek ob 18. uri, op. p.). Zmaga nam lahko da krila, ki nam jih nihče več ne bo mogel pristriči," je zmerni optimist novi selektor Veselin Djuho, tudi nosilec dveh zlatih olimpijskih kolajn.

V igralskem kadru velikih presenečenj ni. Na pripravah sta tudi najizkušenejša reprezentanta Matej Nastran in Erik Bukovac, pa čeprav njuna kluba čakata še tekmi zadnjega kroga jadranske lige. Vabilu se ni odzval le Boban Antonijevič, ki igra v italijanski drugi ligi. Njegov klub ni bil preveč navdušen nad tem, da bi ga spustil na reprezentančni zbor, pa tudi igralec sam ni izrazil prevelike želje po tem, da bi se pridružil kolegom. S spiska pa je selektor črtal še Koprčana Uroša Smolnika, ki na treningih ni pokazal dovolj želje in zavzetosti. V reprezentanco se vračata branilec Blaž Verač in drugi vratar Luka Prelc, novinca pa sta napadalca Borut Anzeljc iz Triglava in mladi Žiga Mlakar iz Branika.

"Če ne bi upali na uspeh, se vabilu selektorja ne bi odzvali. Francoze poznamo in nam odgovarjajo, z nami imajo vedno težave. Kljub temu da je njihova zveza veliko bolje organizirana kot naša, da imajo močnejšo ligo in veliko več vlagajo v vaterpolo, imamo z njimi pozitivno bilanco. Tekma z njimi bo najpomembnejša in nadaljevanje bo odvisno od nje," je ključ do uspeha strnil kapetan reprezentance Erik Bukovac. Zadnje dni priprav bodo reprezentanti namenili tehnično-taktični pripravi in predvsem uigravanju z igralcem več in manj v bazenu.