Na tradicionalni prireditvi Šentjurjevo bodo policisti obravnavali problematiko enoslednih vozil. Preventivni projekt "Varno na motor ... in nazaj domov" je bil sicer izveden že dvakrat, obakrat pa je bil zelo pozitivno sprejet v širši javnosti, so v sporočilu za javnost navedli na Policijski upravi Celje.

Preventivna akcija bo sicer potekala med 9. in 13. uro na prireditvenem prostoru pri železniški postaji Šentjur, in sicer v sklopu javne prireditve Zbor starodobnikov vseh vrst, ki ga organizira društvo Old timer klub Večno mladi. Prireditev je lani obiskalo okoli 2000 obiskovalcev, od tega veliko voznikov enoslednih vozil.

Na prireditvi bodo predstavljena tehnična sredstva, ki jih policisti uporabljajo pri delu, med drugim tudi simulator vožnje z motornim kolesom, na katerem se bodo lahko obiskovalci preizkusili v simulaciji vožnje z enoslednim vozilom.

V sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Šentjur bodo policisti Policijske postaje Šentjur izvedli še nekaj demonstracij s preventivnimi napravami, kot je na primer naprava za merjenje reakcijskega časa. Obiskovalci bodo na stojnici lahko preizkusili tudi poznavanje cestno prometnih predpisov in pravil varne vožnje.

Namen preventivne akcije pa je poziv vsem obiskovalcem in udeležencem javne prireditve, naj svoje znanje in bonton vožnje obnovijo ter ga tudi prenesejo na mlajše voznike motornih koles. Organizatorji akcije namreč menijo, da smo na tem področju storili premalo.