Že dan po prvi zmagi v finalu DP je Kamničanke čakala nova preizkušnja pred domačo publiko. Že pred tekmo se je na obrazih gostij videlo, da so le stežka preživele noč v Kamniku in da je padla marsikatera težka beseda. Kamničanke pa so šle v tekmo z nasmehom na obrazu, saj so že sedaj naredile več, kot so v klubu pričakovali.

Prvi niz je bil na las podoben tekmi dan prej. Mariborčanke so začele bolje, predvsem je bila neustavljiva Monika Potokar (8 točk) in gostje so hitro povedle z 1:0. Podobno kot sinoči se je kamniški stroj ogrel v drugem nizu. Teja Lenarčič je razigrala svoje soigralke, ki so z odlično igro poviševale svoje vodstvo.

Odločilen je bil tretji niz, v katerem so Kamničanke spet narekovale ritem, a jim je odlična Katja Medved preprečevala lahke točke. Na drugi strani je domači trener Franci Obolnar zadel z menjavami, kar pa ni uspelo Brunu Najdiču. V dramatični končnici sta z blokoma zaključili Lenarčičeva in Lynne Beattie.

V četrtem nizu so gledalci videli samo eno ekipo in šov kamniških blokerk, ki sta dali v tem delu igre kar 14 točk. Že na samem začetku so gostiteljice visoko povedle in tokrat kot izkušena ekipa, ki ima za seboj že nekaj finalnih tekem, nadzirale vodstvo. Asi, bloki, atraktivni napadi so izjemno kamniško občinstvo dvignile na noge, na katerih je pričakalo konec tekme.

Na koncu so gledalci ob rojstnem dnevu skupaj z igralkami zapeli Teji Lenarčič, ki si je z izjemno predstavo sama dala najlepše darilo.