Superzvezdnik je pokazal, zakaj so v Philadlephii zaradi njegove prisotnosti gledalci podrli rekord v 116 letni zgodovini tega tekmovanja in se jih je na tribunah nagnetlo kar 54.000. Svetovni in olimpijski prvak ter svetovni rekorder na 100 in 200 metrov je bil spet hiter kot blisk. V zadnji menjavi štafete je Jamajki zlahka zagotovil prvo mesto, ure so se ustavile pri 37,90, kar je najboljši izid sezone, Boltu pa so namerili 8,79 sekunde. Američani so bili drugi z 38,33.

"Fantom sem dejal, naj že prej opravijo svoje delo, da se meni ne bo treba preveč naprezati," se je pošalil Bolt in pohvalil svoje rojake Maria Forsytha, Yohana Blaka in Marvona Andersona. Slednji je tudi odlično predal palico in Bolt je le še oddrvel proti cilju. "Imel sem takšno prednost, da res ni bilo težko zmagati," je skromno dodal Bolt.

Preden je zapustil teren, je številnim navijačem izpolnil željo in se slikal z njimi ter delil podpise. "V zadnjih letih me je vedno presenetilo, koliko ljudi me pozna in me pozdravlja, ko me vidijo. Zdaj se počasi že navajam na to," pa je drugo plat svetovne slave opisal najhitrejši človek na svetu.