Odbojkarji ACH Volleyja so na ekspresen način prišli do pričakovanega naslova. Tekmeci iz Kanala so jim bili nedorasli, še najbolj v zadnji tekmi, v kateri so se v podzavesti najbrž predali že pred samim začetkom, saj so nastopili brez najboljšega igralca Davida Szaba, ki si je na drugi tekmi obnovil poškodbo kolena. Brez Madžara so Kanalci povsem druga ekipa, ki proti odlični ekipi z Bleda ni imela nobenih možnosti. Kanalci so zaostajali v vseh elementih, najbolj pa pri sprejemu in bloku, v vsej tekmi pa so le dvakrat vodili in še to v tretjem nizu, potem ko je bilo vprašanje zmagovalca praktično že rešeno.

Varovanci Dragutina Šukerja so korak s favoriti izgubili že na samem začetku. Po izidu 6:5 so Blejci predvsem po zaslugi Vida Jakopina, ki je bil nezaustavljiv tako pri servisih kot v napadu, naredili delni izid 9:3, že takrat je bilo jasno, da se Primorci, pri katerih je vsaj na začetku točke nabiral le Darijo Savičić, ne bodo mogli enakovredno boriti z branilci naslova in da bodo morali še tretjič zapored v finalih državnega prvenstva čestitati Blejcem. Do konca niza so domači le še povišali prednost, Jakopinu sta se pri nabiranju točk pridružila še kapetan Andrej Flajs in Alen Šket.

Bloki gostujočih napadalnih akcij so se nadaljevali tudi na začetku drugega niza. Svojo priložnost je pri tem izkoristil Matej Vidič, ki je z blokom zaključil že prvi niz, nato pa je dobre obrambne akcije le še nadaljeval. Posledica je bilo vodstvo 8:1, po katerem je bilo jasno, da bo na semaforju 2:0. Gostitelji pri branjenju visoke prednosti niso imeli prav nikakršnih težav, tako da so tudi drugi niz prepričljivo dobili.

Edino vprašanje pred tretjim nizom je bilo, ali bodo domači z zavzeto igro nadaljevali tudi v tem delu igre, sodeč po rezultatu niso. Že na začetku so sicer imeli nekaj manjših težav, a že pri prvem tehničnem odmoru so vodili z 8:5. Gostje so po seriji točk Savičića spet izenačili in pri izidu 18:17 povedli, toda domačim ni bilo do četrtega niza. Prestavili so v prestavo višje, prišli do zmage in dvignili pokal, ki ga je kapetanu Flajsu predal generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije Igor Dolinšek.

* Dvorana Srednje gostinske šole, gledalcev 600, sodnika: Gril (Pekre), Miklošič (Maribor).
* ACH Volley: Flajs 10, Pajenk 4, Lewis, Šket 5, Pokeršnik, Kamnik, Venno 5, Vinčić, Petković 1, Gato, Fabjan, Jakopin 12, Vidič 9.
* Salonit Anhovo: Paravan, Szabo, Potočnik, J. Kovačič 2, Kaminski 4, A. Kovačič 6, Šabec, Paliska 6, Vidič, Berlot, Savičić 11, Jereb, Dabović 4, Mijatović 2.