Raša Sraka Vuković je pred leti že krojila sam svetovni in evropski vrh juda, nato pa je bila zaradi zdravstvenih težav prisiljena nekoliko popustiti. Po poškodbi in spodletelih kvalifikacijah za olimpijske igre v Pekingu se je vrnila bolj izkušena. Po suverenih uvodnih zmagah, kjer je ob iponu slavila še na podlagi izkušenj, se je prebila vse do finala, kjer jo je čakala stara znanka in partnerka s priprav na Madžarskem Anett Meszaros.

»Ne pridem ji blizu, ne ustreza mi, a nimam ničesar izgubiti. Ona lahko izgubi precej več,« je pred finalom dejala Raša Sraka Vuković, ki proti Meszarosevi na pripravah ni našla recepta, kako jo ugnati. Tako je bilo tudi tokrat. V finalu je Madžarka s fizično močjo nadzirala vse poskuse slovenske judoistke in na koncu slavila s predčasno zmago. »Žal mi je, da sem izgubila z iponom. Poskušala sem vse, a nisem mogla narediti nič. Pred prvenstvom si nisem upala niti pomisliti, da bi lahko osvojila kolajno. Žreb mi je bil pisan na kožo in vse se je poklopilo,« je po borbi povedala varovanka trenerja Gregorja Broda.

Skoraj kot strela z jasnega je med najboljše udarila še Vlora Bedžeti, ki je v svojem debiju na evropskih prvenstvih osvojila bron. Mlada Celjanka je odlično zamenjala poškodovano Žolnirjevo, saj se je suvereno prebila do polfinala, kjer je morala priznati premoč le kasnejši prvakinji Nizozemki Elisabeth Willeboordse. V borbi za bron je Bedžetijeva ugnala Nemko Claudio Ahrens.

Dan se je slabo končal za Aljaža Sedeja, ki je skupil težko poškodbo. Sedej je dobro nastopal do četrtfinala, kjer se je srečal z Belorusom Aljaksandrom Scjašenkom. Bežigrajski judoist je že vodil, nato pa se je zgodil preobrat. Tekmec je Sedeja prijel, začel napad, slovenskemu borcu pa se iz prijema ni uspelo izviti, roka se mu je ujela v tekmečev kimono in pri padcu je prišlo do poškodbe. Ob kriku je Sedej obležal na tleh in nemudoma so ga odpeljali v bolnišnico, kjer je slikanje pokazalo odlomljen košček kosti v komolcu. Repasaž je moral predati brez boja. »Videl sem se že v polfinalu, nato pa se je zgodilo. V komolcu je petkrat močno zaškrtalo, bolečina je bila neznosna. Zdaj me tudi doma še čaka podroben pregled, upam, da bo tudi moj zdravnik potrdil zdajšnjo diagnozo in da bi se na blazine lahko vrnil v mesecu dni,« je dejal Bežigrajčan.