Drakšič je novembra lani v Antalyi postal evropski prvak do 23 let, le nekaj mesecev pred tem je na sredozemskih igrah v Pescari osvojil bron. A se 22-letni športnik, po poklicu gradbeni tehnik, s tem ni zadovoljil. Želel si je člansko kolajno in to mu je kljub poškodbi tudi uspelo. Kako močno voljo je Drakšič imel, dokazuje dejstvo, da si je kolajno priboril kljub temu, da je praktično tekmoval z eno roko, saj mu je eden od tekmecev v četrtek med borbami izpahnil ramo.

"To je to, za to sem delal ves ta čas. Zahvalil bi se vsem, ki so me podpirali, staršem, trenerju, klubu, prijateljem ... Želel sem si člansko kolajno in zdaj je tukaj. Tega dne ne bom nikoli pozabil," je dejal Drakšič, ki v prostem času rad teče in gorsko kolesari. Športnik od glave do pete, ki je zaradi stalnega zbijanja teže, prej je tekmoval v kategoriji do 60 kg, to pred dvema letoma zamenjal in se preselil eno višje ter se dobro znašel proti novim, težjim nasprotnikom.

Varovanec strokovnjaka celjskega kluba Sankaku Marjana Fabjana drugega kot trdega dela v svojem življenju ne pozna. Zdaj je sicer že nekaj časa kot vrhunski športnik zaposlen na ministrstvu za notranje zadeve, a je na zaposlitev dolgo čakal. Do takrat je ob treningih, ki so sledili dvakrat dnevno, v prostem času pomagal bratu v podjetju, ki se ukvarja z izdelavo plastičnih vrečk in imel tako dovolj sredstev za preživetje.

Drakšič je nase opozoril že leta 2002, ko je začel nizati vrhunske rezultate na mednarodnem prizorišču. Ob večkratnih naslovih državnega prvaka, je "pometal" tudi na kadetskih in mladinskih mednarodnih tekmovanjih. Leto 2007 je bilo v članski konkurenci zanj prelomno. Najprej je bil aprila v Beogradu sedmi na evropskem prvenstvu, nato pa septembra na svetovnem prvenstvu v Rio de Janeiru še peti.

"Petega in sedmega mesta si nihče ne zapomni. To zame preprosto ni bilo dovolj. Hotel sem člansko kolajno in uspelo mi je," je po osvojeni kolajni dejal Drakšič, ki ga zdaj čaka rehabilitacija. Izpahnjena rama, ta je sicer takoj po poškodbi "skočila nazaj", ga bo prav gotovo za nekaj časa upočasnila. Drakšič je neposredno pred prvenstvom ves marec bolehal za pljučnico, a ga to pri doseganju svojih ciljev na tokratnem prvenstvu ni oviralo. Tako bo tudi v prihodnje. Nabiranje točk na tekmah svetovnih pokalov, velikih nagradah in velikih slamih, vse to za dosego naslednjega velikega cilja - dobrega nastopa na olimpijskih igrah v Londonu 2012. Olimpijsko izkušnjo že ima, v Pekingu 2008 se je od tekmovanja poslovil že po uvodnem krogu, čez dve leti bo drugače, pravi.

"Zdaj prav gotovo ne bom odpotoval na naslednjo tekmo velike nagrade v Tunis, saj moram sanirati poškodbo. Potem pa upam, da se bom čim prej vrnil v tekmovalni ritem, saj je vsaka točka v kvalifikacijskem ciklusu izredno pomembna. Cilji so jasni, ne skrivam želje po še kakšni kolajni," je še dejal Drakšič.