V pričakovanju dogodka so pri Gledališču Ane Monro že začeli z akcijo zbiranja starih tranzistorjev, s katerimi želijo na ta dan opremiti ljubljanske ulice in prek katerih bodo na frekvenci 88.8 MHz, na občasni projektni radijski postaji radioCona, lahko vsi obiskovalci in soustvarjalci dogodka sledili navodilom nekaterih plesnih akcij.

Zato naprošajo vse, ki imajo doma kakšen samevajoč star tranzistor na baterije (lahko tudi CD ali kasetni predvajalnik, ki sicer ne dela več, ima pa še delujoči radijski sprejemnik), da jim ga posodijo ali podarijo … Tranzistorje bodo zbirali vse do 28. aprila na Kersnikovi 4 v pisarni Gledališča Ane Monro. Če ga ljudem ne uspe prinesti, lahko tudi poskrbijo za prevzem.

Več informacij na www.anamonro.org.

Goro Osojnik, vodja Gledališča Ane Monro je ob tem dejal: »Dogodek smo zasnovali v sodelovanju vseh nastopajočih, ki na njem tudi predstavljajo samega sebe. Torej ne gre za klasičen nastop na festivalu, pač pa se je dogodek sam (iz)oblikoval skozi to, kdo v njem sodeluje in kako. Gledališče Ane Monro sodeluje kot pobudnik in skupaj z NOMAD Dance Academy kot koordinator dogodka; vsi sodelujoči pa s(m)o soorganizatorji dogodka in Prešerna Ana – Go out & dance! je pravzaprav socvet dogodkov, ki vsi slavijo ples v vseh mogočih pojavnih oblikah in vabijo, da se jim pridružite in da skupaj proslavimo 29. april, svetovni dan plesa. S plesom, gibanjem, smehom in sproščenim počutjem. Na ulici, na prostem, v stiku drug z drugim. Kaj naj rečem – pridružite se nam … In če vas zanima, kakšno povezavo ima ime Prešerna Ana s plesom, se spomnite na čas, ko ste gulili šolske klopi pri slovenščini, na Prešerna in njegovo pesem Povodni mož, v kateri je tudi verz »prešerna se brani in ples odlašuje««.