Slovenci so se v predzadnjem krogu domačega prvenstva pomerili s Korejci, ki spadajo v spodnji razred drugoligaškega hokeja. Vse razen visoke zmage bi bilo veliko presenečenje, pa čeprav Slovenci dan prej niso navdušili v dvoboju s trdnimi in borbenimi Britanci. A odnesli so zmago po podaljšku in dve točki, proti Koreji pa so v poštev prišle le nove tri točke za pričakovan petkov dvoboj za prvo mesto z Madžari. Ti so v tekmi pred slovensko odpravili Britance, ne sicer gladko (2:0), a so ostali s polnim izkupičkom na SP.

Gledalci, ki so v prejšnjih dneh lepo napolnili dvorano Tivoli, so tokrat zasedli le kakšno polovico sedežev. Tekmec pač ni bil najbolj privlačen, morda pa je tudi neprepričljiva predstava na tekmi z Britanijo prispevala k slabšemu obisku.

Slovenci so za upravičenje vloge absolutnih favoritov potrebovali pet minut. V tem času so Korejci prišli do nekaj strelov na vrata Andreja Hočevarja, Sloveniji pa je v napadu steklo po zadetku Jana Muršaka iz prve prave akcije v peti minuti. Razlika v kakovosti je bila le prevelika in sicer borbeni in požrtvovalni Korejci so nekaj minut pozneje dobili še en gol, ko je branilec Aleš Kranjc prodrl v najboljšem napadalnem slogu in premagal Park Sung Jeja s strelom tik ob vratnici. Po silovitem strelu Žige Pavlina se je stresla le prečka, tretji gol pa je padel ob številčni prednosti, strelec je bil prodorni Rok Tičar.

Tretji slovenski napad (Žiga Jeglič-Tičar-Jan Urbas) je po torkovi tekmi sicer napredoval v drugega, selektor John Harrington pa je zaradi poškodbe Luke Vidmarja ostal le s sedmimi branilci. Brez para je bil tako Sabahudin Kovačevič, Kranjcu pa se je pridružil Jakob Milovanovič.

V drugi tretjini so Korejci takoj na začetku presenetili Hočevarja in znižali na 1:3. Domači se niso pretirano naprezali, med drugim so z ležerno igro zapravili tudi prednost dveh igralcev, ko sta bila več kot minuto hkrati izključena dva Korejca. V 26. minuti je na 4:1 povišal Klemen Pretnar, njegov močan strel pa je presenetil tudi sodnika, saj je moral za priznanje gola zahtevati ogled posnetka. Nato so imeli Korejci minuto in pol na ledu prednost 5-3, a je ostala neizkoriščena, še pred iztekom kazni Krajnca pa je Mitja Šivic po prodoru povišal na 5:1. Slovenci so igrali le toliko, kot je bilo nujno potrebno, da bi preprečili blamažo. Zato pa Pavlin kljub požrtvovalni potezi, ko ga je ob napadu Koreje odneslo v gol Hočevarja in je mimogrede še z roko odbil plošček iz gola, ni mogel preprečiti znižanja na 2:5. Sodnik ni nasedel njegovi točki in po ogledu posnetka je drugi zadetek Koreje priznal.

Da Korejcem krila le ne bi preveč zrasla, je s hitrim zadetkom na začetku zadnje tretjine poskrbela naveza bratov Rodman, strelec je bil David. Sedmi slovenski gol je padel po najbolj zabavni akciji na tekmi: Marcel Rodman je najprej po samostojnem prodoru sicer grdo zgrešil, toda nespretni branilec Kim Woo Jae, ki mu je spodrsnilo, je svojega vratarja in sebe potisnil v gol. Preden sta se Korejca skobacala iz mreže, so do ploščka spet prišli Slovenci, Muršak pa ga je pod obema tekmecema v golu zbezal čez golovo črto. Pet minut pred koncem je svoj gol dočakal tudi kapetan Tomaž Razingar, potem ko mu je Šivic lepo podal izza vrat.

Slovenci so tako po štirih krogih SP tam, kjer so želeli biti: v položaju, ko se bodo v petek z Madžari borili za napredovanje med elito. A za ta cilj bodo morali svojo igro dvigniti na bistveno višjo raven.