Raztezanje meha očitno ne moti domače reprezentance, pač pa je ravno nasprotno, saj so Slovenci ob narodno-zabavnih ritmih s tribun in zvočnikov dobili še tretjo tekmo zapored proti Veliki Britaniji (4:3 po podaljšku). To je bila tudi zadnja resnejša preizkušnja pred petkovo odločilno tekmo za pot med elito proti Madžarom, ki so včeraj povozili Hrvate z 8:0, rise pa nocoj ob 20. uri čaka še generalka z Južno Korejo. Harmonika že zaradi vraževerja bržčas ne bo smela manjkati.

»Če bo nuja, bom tudi proti Britancem zadel prvi. Očitno to pomaga soigralcem, da začnejo tresti mreže tudi oni,« je pred včerajšnjo tekmo hudomušno pripomnil branilec Sabahudin Kovačevič, igralec, ki je minuli konec tedna razdevičil tako poljsko kot hrvaško mrežo. Toda minute so bežale, v našo beležko pa Kovačevičevega poskusa z modre črte nismo uspeli za pisati, saj ga ni bilo, načrte o tretjem golu na prvenstvu pa mu je otežila lažja poškodba leve roke v prvi tretjini. Ko ima hudič mlade, jih ima sto, večkrat ponovijo dedki in babice, rek pa očitno ni iz trte izvit, saj jo je mnogo huje od Kovačeviča skupil Luka Vidmar in si roko celo izpahnil ter po vsej verjetnosti že končal z nastopi na prvenstvu.

A slednje ni bila ovira, da gostitelji ne bi povedli še na tretjem obračunu na turnirju. Na izjemno navdušenje več kot sto navijačev iz Cerknice, ki so bili odeti v majice enake barve in smo jih omenili že v uvodu, je bil uspešen prav Jan Urbas, nadaljevanje pa je bilo predvsem ob številčnih prednostih britanskih igralcev negotovo. Ti so začutili svojo priložnost, kot tudi otoški radijski novinar, ki si je nadel lasuljo v barvah angleške zastave, a ne bi bilo nič narobe, če bi so jo kmalu tudi snel z glave, saj je po Milovanovičevem strelu z razdalje za povišanje vodstva ploščico v mrežo poslal Tičar. A omenjeni novinar je že vedel, zakaj ima na sebi pokrivalo, saj so gostje v zadnji tretjini potrebovali zgolj 22 sekund za nepričakovano izenačenje. Risi so se prvič na prvenstvu znašli v nezavidljivem položaju, a kaj kmalu znova povedli prek tretjega napada, nato pa v zadnji minuti iz bližine prejeli zadetek za novo izenačenje in podaljšek, kjer pa je Jeglič stvari po stavil na svoje mesto in zaključil imeniten večer mladeničev v tretjem na padu.