Najboljša tekmovalca sosednjih držav sta imela pred tednom dni glavni vlogi na uvodni dirki tega tekmovanja v Goričanu na Hrvaškem. Takrat je zmago slavil Žagar pred Pavlicem, tokrat pa je moral domači tekmovalec AMTK Ljubljana na speedwayskem ovalu v Šiški priznati premoč Pavlicu.

Odločilna za skupno zmago je bila 14. vožnja, v kateri sta se tekmeca pomerila med seboj. Hrvat, ki je začel z notranjega položaja, ga je že na prvi ravnini prehitel po zunanji strani, prednosti pa do konca ni več izpustil iz rok. Pavlic je dirko končal s petimi zmagami v petih vožnjah in z maksimalnim izkupičkom 15 točk, eno manj je imel na koncu Žagar.

Najboljši slovenski dirkač kljub porazu ni bil razočaran. "Glede na to, da sem prišel domov šele sredi noči in nisem imel prav veliko možnosti za počitek, nisem razočaran. Pa tudi nisem imel najmočnejšega motorja, ki ga hranim za druge, pomembnejše dirke. V tej sezoni bom največ pozornosti posvetil kvalifikacijam za serijo grand prix, čakajo pa me tudi še težke tekme v ligaških tekmovanjih," je po dirki dejal Žagar. Na poti v domovino je zaradi odpovedanih letalskih poletov doživljal pravo odisejado: po angleški ligaški dirki v petek se je prebil do Pariza, po 23 urah pa je bil v Münchnu, kamor ga je šla iskat njegova ekipa.

Medtem ko sta o zmagi odločala Pavlic in Žagar, je o tretjem mestu odločala dodatna vožnja. Vanjo sta se uvrstila mlada tekmovalca, domačin Gregorič in Aleksander Čonda (AMD Krško). Oba sta v rednem delu zbrala po 12 točk. V dodatni vožnji je bil prepričljivo boljši Gregorič. Njegov uspeh je še toliko večji, ker je v 16. vožnji, potem ko ga je zbil hrvaški tekmec Renato Cvetko, grdo padel. Vseeno je po nekaj minutah počitka nadaljeval tekmo, v ponovljeni vožnji zmagal in se na koncu prebil do najnižje stopničke.

V dirki skupine B je bil najboljši Ladislav Vida (ST Lendava).

DP posameznikov se bo po daljšem premoru nadaljevalo avgusta, ko bo na sporedu tretja dirka v Lendavi.