Sobota, 17. aprila

Finančni ministri EU in guvernerji centralnih bank držav članic se bodo na zasedanju Ecofin posvetili temam, povezanim s krepitvijo finančne stabilnosti in kriznega upravljanja. Seznanili se bodo s poročilom delovne skupine o možnostih krepitve koordinacije politik na ravni EU za čezmejno preprečevanje kriz.

V Ljubljani se danes začenja svetovno prvenstvo v hokeju na ledu v diviziji 1. Slovenska reprezentanca se bo uvodoma ob 20. uri pomerila s Poljsko, cilj pa je uvrstitev v elitno divizijo.

Nedelja, 18. aprila

Na krakovskem gradu Wawel bodo pokopali poljskega predsednika Lecha Kaczynskega. Pogrebne slovesnosti se bodo udeležili številni visoki državniki, med drugim tudi slovenski predsednik republike.

Ponedeljek, 19. aprila

Državni zbor bo tokrat svoje redno zasedanje začel z razpravo in glasovanjem o potrditvi arbitražnega sporazuma med Slovenijo in Hrvaško.

Vodstvo Kapitalske družbe bo predstavilo politike korporativnega upravljanja in uresničevanja glasovalnih pravic v letošnjem letu.

V Ljubljani, Mariboru, Celju, Novem mestu, Kopru in drugod se bodo uradno začeli 15. slovenski dnevi knjige, tradicionalna prireditev, ki bo s knjižnimi stojnicami, popusti in raznovrstnim spremljevalnim programom zaznamovala večja slovenska mesta vse do konca tedna.

Torek, 20. aprila

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se bo začelo sojenje voznikoma Sergeju Šalamonu in Amelu Dediču, ki ju obtožujejo povzročitve prometne nesreče junija 2005 v križišču Celovške in Tržne v Ljubljani, v kateri so umrli Matic Šušteršič, atletski reprezentant in olimpijec, njegov klubski tovariš iz ljubljanskega društva Mass, 23-letni Patrik Cvetan iz Trebnjega in obetavni velenjski skakalec v daljavo, 17-letni Nejc Lipnik.

V prvi polfinalni tekmi lige prvakov se bosta v Milanu pomerila Inter in Barcelona, dan kasneje pa bo Bayern v Münchu gostil Lyon.

Sreda, 21. aprila

Ves dan, 13 ur, so si vodje poslanskih skupin v državnem zboru rezervirali za razpravo o (že drugi) interpelaciji zoper notranjo ministrico Katarino Kresal, ki jo opozicija obtožuje vmešavanja v preiskavo primera Baričevič in predragega najema stavbe za nacionalni preiskovalni urad. O ministričini usodi naj bi glasovali okoli desetih zvečer.

Četrtek, 22. aprila

V Talinu se bodo na dvodnevnem neformalnem zasedanju sešli zunanji ministri držav članic Nata. Razpravljali bodo o varnostnih vprašanjih Evrope in misiji Nata v Afganistanu.

Petek, 23. aprila

Poslanci bodo opravili prvo branje vladnih zakonov o odvzemu in presaditvi delov človeškega telesa in o zdravstveni dejavnosti.

V Zagrebu bo sklepni turnir najboljše četverice v košarki v jadranski ligi, obubožana Union Olimpija pa se bo v polfinalu pomerila s Cibono.