V postavi, ki bo naskakovala pot med elito, je zgolj še ena neznanka. Selektor John Harrington je v četrtek ponoči s seznama črtal še branilca Blaža Gregorca ter napadalca Mateja Hočevarja in Marjana Manfredo. Sivolasi Američan je imel včeraj na treningih 24 hokejistov, zato bo danes dopoldne odpisal še zadnjega igralca. Če bo na zbor pet pred dvanajsto lahko prišel Žiga Pavlin, se bo moral posloviti eden od branilcev (Milovanovič, Pretnar ali Vidmar), v nasprotnem primeru bo zadnja trojica ostala, Kranjčan pa prvenstva ne bo videl. "Krčenje igralskega kadra je najtežji del trenerskega poklica," pravi John Harrington, ki je bil po dvoboju z Dansko jezen predvsem na način, kako so Slovenci nasprotnikom odprli pot do zmage: "Namesto da bi igrali enostavno, smo komplicirali. Številčna prednost nam še vedno povzroča preglavice, zato moramo ta element igre nujno izboljšati."

Selektorjev zadnji stavek so po srečanju z Skandinavci v en glas ponavljali praktično vsi igralci, največ pozornosti med sedmo silo pa je vzbudil Jan Muršak, Mariborčan, ki trka na vrata lige NHL. Štajerec je v sredo sploh prvič zaigral za člansko reprezentanco in pustil dober vtis, v prvem napadu pa je ob bratih Rodman nadomeščal Anžeta Kopitarja, ki je danes ponoči prvič v svoji karieri zaigral v končnici najmočnejše lige na svetu. "Udarna sila reprezentance še ni povsem uigrana. Sam sem imel nekaj težav predvsem s tem, ko nisem najbolje vedel, kje stojita Marcel in David Rodman, toda verjamem, da bo s treningi bolje. Nekoliko sem še utrujen od poti, pa tudi na večje igrišče se moram privaditi," pravi Jan Muršak, ki je boksarskemu šampionu Dejanu Zavcu skupaj s soigralci podaril dres hokejske izbrane vrste.

Če zaključimo v pozitivnem duhu, lahko zapišemo, da je imel včerajšnji obisk Haložana v hotelu Lev posebno sporočilo, kajti če bodo risi tako bojeviti kot Zavec pred natanko tednom dni, ko je proti Rodolfu Martinezu ubranil naslov svetovnega prvaka, se ni bati, da se tudi Poljakom ob odprtju prvenstvu ne bodo zatresle hlače.