Na potezi je zbor za smučarske skoke (skupščina skakalnih klubov), katerega predsednik je od marca Ljubo Jasnič, sicer prvi človek SSK Ilirija Ljubljana.

Sprva je bilo predvideno, da bo zbor obravnaval poročila za minulo sezono okoli 15. aprila, vendar zaradi številnih sprememb, ki jih pripravlja novo vodstvo Smučarske zveze Slovenije pod predsednikom Tomažem Lovšetom, sploh še ni znano, kdaj bo seja. "Ko bom imel na mizi vse zahtevana poročila in dokumente, bom sklical sejo zbora. Odločitve so vezane tudi na sklepe izvršnega odbora SZS, po katerih sta načrtovani racionalizacija in združitev funkcij. Marketing za vse discipline naj bi združili, zanj pa bi skrbel le en človek," je povedal Ljubo Jasnič, ki uvaja novo prakso. Prevzel bo tudi položaj predsednika odbora za skoke (skakalna vlada), potem ko je imel v preteklosti ta organ svojega predsednika.

"Predlagam, da Matjaž Zupan ostane glavni trener za smučarske skoke. Ima proste roke pri izbiri sodelavcev, kar pomeni, da lahko strokovnjake, ki bodo prinesli napredek do olimpijskih iger v Sočiju 2014, poišče tudi v tujini. Na višji nivo je treba dvigniti tudi strokovnost dela v nordijski kombinaciji," je odločen Jasnič, ki je na vprašanje, kakšna bo vloga sedanjega športnega direktorja Petka, odvrnil: "Nisem se še odločil. Glede na novo strukturo organiziranosti bi imela vsaka panoga le še menedžerja discipline in človeka, ki bi skrbel za strokovni del. Ob tem ima Primož Ulaga vso mojo podporo." Medtem ko je Petek na trnih, kaj bo s funkcijo športnega direktorja za skoke in kombinacijo (pojavljajo se ideje, da ni potrebna), je Matjaž Zupan pripravil program vadbe samo za april (trenirajo trikrat na teden) in opravil nekaj individualnih pogovorov s skakalci.