Po besedah predstavnice Arboretuma Volčji Potok Urške Galien so največje novosti letošnjega programa v Arboretumu poleg razstave dinozavrov še koncert Slovenske filharmonije in cvetličarsko prvenstvo.

Ob 15. obletnici delovanja Združenja slovenskih poklicnih gasilcev bo potekala humanitarna akcija zbiranja finančnih sredstev za nakup avtomatskih defibrilatorjev. Z akcijo, ki bo potekala do aprila 2011, želijo organizatorji zbrati dovolj finančnih sredstev za 167 defibrilatorjev ter za izobrazbo dveh oseb iz vsakega gasilskega društva. V sklopu akcije bo 10. junija v arboretumu potekal dobrodelni koncert z orkestrom Slovenske filharmonije, je še povedala Galienova.

Razstava tulipanov in spomladanskega cvetja bo potekala na 30 hektarih površin arboretuma. Na vrtnarski razstavi in razstavi slovenskih grosistov cvetja bodo obiskovalcem predstavljene novosti v asortimentu sezonskega in balkonskega cvetja. Razstava dinozavrov, kjer je predstavljenih 60 dinozavrov v naravni velikosti, bo v parku potekala do 16. maja, so še sporočili z Arboretuma Volčji Potok.