Mariborski podžupan Rok Peče, ki je s strani mestne občine prevzel sodelovanje pri organizaciji akcije, je dejal, da je glavni cilj akcije očistiti divja odlagališča, ki jih je v Mariboru, podobno kot drugod po Sloveniji, občutno preveč. Po njegovih predvidevanjih bi se lahko v Mariboru akcije udeležilo okoli 10.000 ljudi, kar pomeni približno deset odstotkov vseh prebivalcev, to pa je več kot dvakrat toliko, kot je bilo povprečje pri akciji v Estoniji, od koder tudi izvira ideja.

Po podatkih Lašičeve pa se je k akciji doslej uradno prijavilo okoli 6000 prostovoljcev, številna podjetja, društva in organizacije, pa tudi 18 osnovnih in deset srednjih šol ter šest vrtcev. Ob tem je povedala, da so ministrstvo za šolstvo pozvali, da bi delovno soboto iz 10. aprila preložili na 17. april, a tam za to ni bilo posluha, zato je sodelujočih šol nekaj manj, kot so pričakovali. Tudi finančno se jim ni vse izšlo po načrtih, saj so zbrali manj donatorskega denarja, kot so pričakovali, zato udeležence pozivajo, da tudi sami s seboj prinesejo rokavice in ostale pripomočke za čiščenje, saj jih bo sicer premalo.

Sicer pa so v Mariboru organizirali 44 zbirnih točk za odpadke, še dodatnih 27 pa v okoliških občinah. Med najbolj kritičnimi zbirnimi mesti so organizatorji izpostavili limbuško čolnarno, območje okoli mariborskih ribnikov, okolico Piramide in novega zavetišča za male živali. Izven mestne občine pa je Tomaž Muršak, kot eden od mestnih organizatorjev, izpostavil lokacijo v Hočah, ki bo pomenila svojevrsten logistični podvig tudi na ravni države. Iz tamkajšnjega ribnika bodo namreč tudi s pomočjo vojske potegnili kar sedem potopljenih avtomobilov.

V mariborski Snagi bodo poleg mestne občine za odvoz zbranih odpadkov skrbeli še v osmih sosednjih občinah. Po besedah predstavnika podjetja Sebastijana Soršaka bodo v Mariboru prisotni s 14 vozili, v okoliških občinah pa z dodatnimi 21. Pričakujejo, da bodo v soboto skozi ves dan in nedeljo dopoldne skupaj zbrali okoli 700 kubičnih metrov odpadkov. Prostovoljce je pozval, naj odpadke odlagajo na za to predvidena zbirna mesta, saj bodo le tako omogočili čim hitrejši odvoz.

Sicer pa se bo akcija v Mariboru, tako kot v še nekaterih večjih slovenskih mestih, v soboto popoldne zaključila z zabavo. Na Snežnem stadionu pod Pohorjem bodo od 16. ure dalje zbrane zabavali Nives Trope in Dušan Mamut Zupanič na gongih, glasbena zasedba Šambala, Damjana Golavšek, DJ in Jolanda Bauer z jogo smeha, Adi Smolar ter glasbene zasedbe Sell out, Invite, Kingston in No name blues band.