"David, pred mano ne moreš pobegniti in moraš se z mano pomeriti, če želiš, da te spoštujejo," poziva Kličko britanskega boksarja. Štiriintridesetletni Kličko Britancu ne pozabi omeniti, da je v preteklosti že dvakrat izzival oba brata Kličko na dvoboj in "zdaj je pravi trenutek, da se to tudi uresniči".

Britanski boksar David Haye je 3. aprila ubranil naslov boksarskega svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBA, ko je v Manchestru v uvodnih devetih rundah kar štirikrat na tla poslal 38-letnega ameriškega izzivalca Johna Ruiza. Ameriška ekipa je nato dvoboj predala in simbolično v ring vrgla brisačo. Devetindvajsetletni Haye je naslov prvaka osvojil novembra, ko je v Nemčiji premagal ruskega velikana Nikolaja Valujeva.

Haye, čigar cilj je združiti vse naslove (to bi mu uspelo, če bi premagal brata Kličko - Vladimirja in Vitalija), pa je v karieri dobil 24 od 25 dvobojev.

Ukrajinski boksar Vladimir Kličko je naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verzijah IBF in WBO ubranil marca v nemškem Düsseldorfu, njegov izzivalec je bil Američan Eddie Chambers.

Vitalij Kličko je nosilec naslova boksarskega svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC.