Pevka, ki je izdala devet studijskih albumov in v bogati karieri sodelovala s številnimi zvenečimi imeni (Goran Bregović, Arsen in Matija Dedić, Željko Bebek, Đorđe Novković, Boris Novković, Marina Tucaković in drugi), je pripravila nov, zanimiv repertoar avtorskih pesmi, ki so nam v preteklih letih zlezle pod kožo in so stalnica vsake dobre zabave. Prepričljiva kombinacija pesmi z zadnjega albuma in tudi starejših uspešnic bo seveda dodatno podkrepljena z izjemno bogato kostumografijo ter scenografijo.

21. aprila leta 1972 rojena Severina Vučković je eden izmed fenomenov hrvaške glasbene scene. Zagon je prikupna Splitčanka, ki sicer živi v Zagrebu, dobila že kot deklica v KUD-u Mozaik, kjer je okusila prvih pet minut slave, in sicer s prvimi nastopi na otroških festivalih. Prvič je zmagala na otroškem pevskem festivalu, ko je bila stara devet let. Pri petnajstih je začela peti z raznimi bendi na dalmatinskih poletnih terasah. Prva plošča, ki jo je posnela leta 1989, se je prodala v okoli devet tisoč izvodih, potem pa je šla njena pot samo še strmo navzgor. Kmalu jo je pod svoje okrilje vzel hrvaški hitmaker in producent Zrinko Tutić, s katerim je sodelovala nekaj let. Album Dalmatinka z istoimensko skladbo je postal pravi mega hit, Severina pa je polnila dvorane in medije. Tudi albumi Trava zelena, Moja stvar, Ja samo pjevam in Pogled ispod obrva so prinesli številne uspešnice, ki so v kombinaciji s Severinino izdelano celostno podobo pevki samo še utrdile status megazvezde.

Potem se je lotila novih in novih projektov: igrala je v resnih fimih, nastopala v gledališčih, se pojavila tudi na modnih brveh in celo na DORI, kjer je

spomladi 2006 brez težav povozila konkurenco. Naslednji album, Zdrava Marija, ki ga je posnela v sodelovanju z legendarnim Goranom Bregovićem, je spet dvignil prah. In tako je ostalo vse do danes - Severina dvigne prah povsod, kjerkoli se pojavi.