Dejan Fujs, nekdanji reprezentant: S tem, da so se Blejci uvrstili na zaključni turnir, so naredili že veliko. V Lodž lahko gredo povsem sproščeno in poskušajo narediti vse, kar se da. Trentino je ena najboljših ekip v Evropi, tako da bo moral imeti ACH Volley dober dan, da preseneti, Italijani pa mogoče malo slabšega. Uspeh ACH v ligi prvakov je zelo dober za slovensko odbojko, ki se popularizira tudi drugje, ne samo na Bledu. Gre za odlično popotnico za dvigovanje kakovosti odbojke, ki je v vzponu po vsej Sloveniji.

Gregor Hribar, nekdanji selektor reprezentance: Dokler se tekma ne konča, so vedno možnosti. ACH je že na mnogih tekmah letos zmagoval, čeprav mu tega nismo pripisovali. Dobro poznam igralce in vem, da ta ekipa ne bo šla na "final four" samo statirat in se zadovoljit s tem, da so prišli tako daleč. Od vseh udeležencev imajo Blejci najlažje delo, saj gredo lahko uživat in naredit piko na i uspešni sezoni. Možnosti presenečenja imajo največje. Bled je letos na vseh ključnih tekmah dobro igral. Poleg sproščenosti je lahko prednost tudi to, da so igralci samozavestni, imajo visoke cilje in jih znajo izpolniti.

Samo Miklavc, nekdanji reprezentant: Blejci niso brez možnosti, a zagotovo Trentino velja za velikega favorita, saj je v zadnjih letih v evropskem vrhu. ACH bo moral igrati sproščeno in pokazati svojo značilno igro, s čimer je možno tudi presenečenje. Gre za zelo pomemben uspeh slovenske odbojke, a še vedno manjka kakšen uspeh reprezentance, kar bi še dodatno prineslo na veljavi odbojke. Sam sem veliko v stikih z ljudmi iz italijanske odbojke in po zmagi ACH Volleyja nad Macerato nas v Italiji jemljejo precej bolj spoštljivo, saj vidijo, da imamo dobro odbojko.

Rok Satler, nekdanji reprezentant: Veliko presenečenje je že to, da se je ACH Volley sploh uvrstil na zaključni turnir četverice lige prvakov, presenetili pa so tudi z odlično igro v dosedanjem delu tekmovanja. Sedaj jih v polfinalu čaka Trentino, ki je aktualni evropski in svetovni klubski prvak. Proti njemu bo zelo težko, a odloča ena sama tekma in ko je tako, so možna presenečenja, na kar pa jasno upam tudi sam. Po uspehu ACH Volleyja na klubski ravni bi sedaj za potrditev potrebovali še kakšen dober rezultat reprezentance. Zagotovo se je popularnost odbojke z uvrstitvijo ACH na "final four" dvignila, a dobro bi bilo, če bi temu sledila še reprezentanca. vra