Kar zadeva igranje na zaključnem turnirju četverice, ste že pravi veteran.

Res je, saj bo turnir v Lodžu že moj četrti "final four" v ligi prvakov. Gre za zadnje dejanje v evropski sezoni, ki je v meni vedno prebudilo posebna čustva, zato sem lahko srečen, da sem v preteklosti že igral na treh finalnih turnirjih. S tem sem pridobil ogromno izkušenj, tako da vem, da bo igranje v dveh dneh zelo težko tako na fizičnem kot na psihičnem nivoju. Ravno psihična stabilnost je najpomembnejša.

Kako se boste spoprijeli z vlogo prvega favorita?

Danes in v nedeljo moramo dati od sebe svoj maksimum ter potrpežljivo in optimistično igrati. Oči vseh tistih, ki se navdušujejo nad odbojko, bodo usmerjene v nas in tudi to je eden od motivov, da osvojimo končni naslov. Potrditi vlogo favorita je vedno najtežje, ker se lahko včasih dogodi, da kdo pride do zmage na svojem prvem turnirju s pomočjo sreče. Si pa novega naslova prvaka želimo predvsem zato, da dokažemo, da lanski uspeh v Pragi ni bil slučaj in da smo najboljša ekipa na svetu.

Dvorana v Lodžu je razprodana, tako da se za odlično vzdušje ni bati.

Vem, da nas bo v Atlasu Areni pričakalo zelo bučno in številno občinstvo. Zelo dobro poznam strast Poljakov do odbojke, saj sem na Poljskem že nekajkrat igral s Trentinom, dvakrat sem tam gostoval tudi z reprezentanco Bolgarije. Z ambientom v dvorani se bodo morale soočiti vse tri gostujoče ekipe, tako da za nikogar to ne bo prednost ali slabost.

Kako dobro poznate ACH Volley, ki bo vaš nasprotnik v polfinalu?

Gre za največje odkritje v letošnji sezoni lige prvakov. Pri Slovencih mi je najbolj padel v oči njihov odličen moštveni duh in to, da zares dobro igrajo kot ekipa, ne da bi izstopal kateri od posameznikov. Nihče ni pričakoval, da lahko pridejo tako daleč. Njihov učinek presenečenja mora sedaj v polfinalu izginiti, saj je že sama stopnja tekmovanja taka, da jih ne smemo vzeti zlahka. Skozi vso tekmo bomo morali biti maksimalno skoncentrirani.

V kakšnem stanju je pred "final fourom" Trentino?

Temperament naše ekipe je sijajen, a imamo nekaj težav s poškodbami. Predvsem Brazilca Vissotto in Raphael imata probleme, tako da je težko povedati, s kakšno ekipo bomo zaigrali v polfinalu. V vsakem primeru pa lahko napovem, da bo Trentino konkurenčen do zadnjega.

Vam misli že kaj uhajajo k morebitnemu jutrišnjemu finalu?

Zaenkrat o finalu še prav nič ne razmišljamo. V naših mislih je samo tekma z Bledom, nato pa bomo videli, kdo nas čaka naslednji dan. Dinamo Moskva ali Belchatow? Gre za izredno močni ekipi, tako da ne verjamem, da so menjave vplivale na njihovo kakovost. Pri Belchatowu odlično poznam Michala Winiarskega, ki je lani igral za nas, pri Dinamu pa Teodora Salparova, s katerim igram v bolgarski reprezentanci. Veselim se, da ju bom znova videl, a je res, da zelo dobro vesta, kako igram in kje sem najboljši.

povzeto po trentinovolley.it