ACH Volley - Trentino (ob 18.30): Slovenski predstavnik se bo na finalnem turnirju znova znašel v vlogi palčka, ki mu proti najboljši ekipi na svetu nihče ne pripisuje možnosti. ACH je tega že navajen in ravno proti italijanskim moštvom je v preteklosti dosegal največje uspehe. Nazadnje so Blejci v letošnji sezoni senzacionalno z dvema zmagama izločili slovito Macerato, še vedno pa se radi spominjajo sezone 2006/07, ko so v finalu pokala TOP Teams premagali zvezdniško Modeno. Morda ključni trenutek v tistem finalu se je dogodil, ko se je pri Modeni poškodoval brazilski podajalec Ricardo, podobne težave pa ima sedaj Trentino, saj je zelo vprašljiv nastop prvega podajalca ekipe Raphaela De Oliveire. Trener italijanske ekipe Radostin Stojčev ga je kljub temu uvrstil med 13 igralcev, ki so pripotovali v Lodž, iz ekipe pa je izpadel mladi Michele Fedrizzi, ki ima obveznosti z mlado italijansko reprezentanco.

ACH Volley je z uvrstitvijo med elitno evropsko četverico na najlepši način kronal 40. obletnico ustanovitve kluba in jubilejno deseto obletnico prvega naslova državnega prvaka, v Lodžu pa jih bo spremljalo več kot 200 zvestih navijačev. Pri pripravah na polfinale je blejskemu klubu priskočila na pomoč zagrebška Mladost, ki je na treningih simulirala taktične različice Trentina, tako da so se lahko varovanci Glenna Hoaga lažje pripravili na tisto, kar jih čaka danes v Lodžu. Težave s poškodbami pri slovenskih prvakih ima samo bloker Marcelo Barreto in šele po koncu sezone bo več znano, kaj je z njegovo poškodbo gležnja. Vseeno je Brazilec odšel s preostalo ekipo na Poljsko, saj bo tudi Barreto s svojimi izkušnjami in nasveti soigralcem prišel prav.

Največ pozornosti bo od igralcev ACH nedvomno deležen kanadski libero Daniel Lewis, ki je v preteklosti igral za gostitelje zaključnega turnirja Belchatow, s tem klubom pa je predlani tudi igral na finalnem turnirju četverice. Nekateri menijo, da bo ravno zaradi njega polna dvorana navijala za Blejce, a Lewis o tem ni povsem prepričan: "Tudi Italijani imajo v svoji ekipi poljskega podajalca, mislim pa, da Poljaki zelo dobro poznajo in spoštujejo nivo obeh ekip. Z veseljem bodo spremljali boj med ekipama in če bomo dobili nekaj zagona, nas bodo tako bolj pozorno spremljali in nam pomagali."

Belchatow - Dinamo Moskva (ob 15.30): Tako eni kot drugi premorejo zvezdniško ekipo, v kateri slabe točke praktično ni. Pri Dinamu je ogrodje ekipe povsem v ruskih barvah, saj ima le dva tujca. Eden je bolgarski libero Teodor Salparov, medtem ko je prvo ime moštva Dante Amaral. Legendarni Brazilec je eden najpopularnejših igralcev odbojke zadnjega obdobja, globok pečat pa je pustil, kjer koli je igral, saj je ljudi znal očarati s svojo prijaznostjo in skromnostjo. Zvezdniške tujce je imel Dinamo tudi že v prejšnjih letih, ko je zanj igral zamejski Slovenec Matej Černic, ki je takrat po nekaterih podatkih veljal celo za najbolje plačanega odbojkarja na svetu.

Podobno kot Dinamo ima tudi Belchatow ogrodje moštva sestavljeno iz domačih igralcev, med katerimi je pet nosilcev zlate kolajne (Plinski, Kurek, Gacek, Bakiewicz, Mozdzonek) z lanskega evropskega prvenstva v Turčiji. Pri tujcih je prvo ime španski veteran argentinskih korenin Miguel Angel Falasca, glavni "igralec" poljske ekipe na zaključnem turnirju pa bo nedvomno razprodana Atlas Arena. Za razliko od Dinama, ki še vedno goji tradicionalno rusko odbojko, kjer vse sloni na močnem servisu in trdnem bloku, Belchatow igra precej bolj moderno in uravnoteženo odbojko, v kateri ni večjih nihanj.