Sobota, 10. aprila

V Murski Soboti bo osrednja prireditev ob svetovnem dnevu Romov v organizaciji Zveze Romov Slovenije, na kateri bo slavnostni govornik predsednik vlade Borut Pahor.

V Celju bo potekala prva regionalna simulacija plenarnega zasedanja evropskega parlamenta, ki jo v okviru projekta Res dijaška EU izvaja Informacijska pisarna Evropskega parlamenta skupaj s Klubom evropskih študentov, na njej pa bodo dijaki sodelovali v debati o energetski politiki in varstvu potrošnikov na ravni EU.

Nedelja, 11. aprila

V okviru zlatega abonmaja bo Gallusova dvorana Cankarjevega doma gostila orkester Dohnanyi Budafok in več madžarskih zborov, ki bodo izvedli Faustovo pogubljenje Hectorja Berlioza.

Na Madžarskem bodo parlamentarne volitve, na katerih se obeta prepričljiva zmaga desno usmerjene opozicije.

Torek, 13. aprila

Komisija državnega zbora za obrambo bo obravnavala vprašanja, ki jih odpira peticija "Ukinimo vojsko". V četrtek se bo sestala znova in med drugim razpravljala o tem, kaj glede na prazno državno blagajno storiti z naročenimi oklepniki 8x8 patria. Predsednik komisije Jožef Jerovšek (SDS) je na oba sestanka povabil predsednika vlade Boruta Pahorja.

Sreda, 14. aprila

Vizjakova (SDS) komisija za nadzor javnih financ se bo ukvarjala s pogodbo za nakup cepiva proti novi gripi in njenimi morebitnimi posledicami za državni proračun.

Četrtek, 15. aprila

Če ne bo kakšne nove izredne seje državnega zbora - SDS zahteva kar dve: o domnevnih nepravilnosti gradnje športnega parka Stožice in o zaščiti policije pred političnim vmešavanjem notranje ministrice Kresalove -, se bosta sestala njegov gospodarski in notranjepolitični odbor. Tema: finančna nedisciplina v državi. Komisija parlamenta, ki preiskuje domnevna koruptivna in klientelistična ravnanja Gregorja Golobiča, bo z zaslišanjem Janeza Sajeta in Špele Likar, oba sta iz NLB, poskušala izvedeti, kako je nastal dokument o posojilih Ultri in kako je potem prišel v roke SDS in nekaterim novinarjem.

Petek, 16. aprila

Ustavna komisija bo začela razpravo o predlogih za spremembe ustave, s katerimi bi ustavno sodišče razbremenili manj pomembnih zadev.