Slovenska krovna olimpijska organizacija ob tem vabi k sodelovanju vseh 7500 registriranih športnih društev in klubov, kakor tudi 90 športnih zvez občin in 68 panožnih športnih zvez. Narava kot bogastvo danosti se koristi v športnih okoljih tako organizirano, kot neorganizirano. V tem trenutku je evidentiranih 33 športnih panog, ki svoje programe izvajajo v pretežno naravnem okolju. Prav zaradi teh dejstev Vabi OKS k sodelovanju vse aktivne športnike, rekreativce, funkcionarje, strokovne delavce v športu in vse ostale ljubitelje športa, da akcijo podprejo.

"Narava kot največji športni objekt na Slovenskem naj bo deležna naše celovite pozornosti vseh, ki združujemo interese v športnih okoljih. O obsegu in vrstah vaše aktivnosti pa nas lahko informirate po elektronski poti ali pisno na info@olympic.si ali pa na naslov OKS-ZŠZ, Celovška 25, 1000, Ljubljana. Vsa športna društva in zveze vabimo, da na www.ocistimo.si prijavite zbirno mesto v svojem kraju, iz katerega boste na dan akcije usmerjali prostovoljce do divjih odlagališč. Poleg tega vas vabimo, da se projektu pridružite tudi s prijavo divjih odlagališč, ki poteka preko www.ocistimo.si. Na spletni strani dobite vsa navodila in tudi vse ostale informacije o projektu," so zapisali predstavniki OKS v svojem vabilu športnikom in športnicam.

Krovno olimpijsko gibanje se hkrati zavzema, da bi sodelujoči akcijo izkoristili tudi za očiščenje športnih površin. Akcijo sta podprli tudi slovenski športnici Petra Majdič in Mateja Pintar.