Kako z vašega položaja vidite pripravljenost ekipe pred vrhuncem evropske sezone?

Naš cilj je predvsem, da odigramo najboljše, kot lahko. Nekega imperativa po naslovu nimamo, a če bo priložnost, jo bomo skušali izkoristiti. Vemo, da igramo proti najboljšim ekipam v Evropi, a v Lodž ne gremo  samo formalno. Pripravljali smo se tako kot na vsako drugo tekmo, a tudi po »final fouru« nas čaka še nekaj težkih tekem, tako da je tekmovalnega naboja še veliko. Največji tvorec uspehov je nedvomno trener Glenn Hoag, ki je letos uspel iz ekipe izvleči vse potenciale. Hoag je vrhunski trener in človek na mestu. Zgled je lahko vsem v klubu, je pošten do svojega dela in drugih. Letos smo skupaj z njim sestavili ekipo, ki ima podobne vrednote kot on. Lani smo sestavili preveč nehomogeno ekipo in posledica je bila ta, da je bilo tudi Hoagu težje delati. Letos se igralci podrejajo skupnemu cilju, kar je v odbojki ključno. Hoag dela na enak način kot v preteklosti, a je povratna informacija od igralcev sedaj bistveno drugačna.

Na kakšen način sestavljate ekipo? Kdo ima glavno besedo?

Ekipo sestavljamo timsko. Sam skozi vse leto vzpostavljam stik s potencialnimi okrepitvami, nato pa vse preučimo s trenerjem Hoagom in pomočnikom trenerja Tilnom Kozamernikom. Na koncu nas je pet, šest ljudi, ki poskušamo priti do konsenza. Včasih to ni mogoče in takrat odgovornost prevzame trener sam ali pa jaz. Brez kompromisov ne gre, na koncu pa je vendarle ključen trener. Če se stvari spreminjajo, včasih trener nima veliko vpliva, tako kot lani Hoag pri nas.

Verjetno ste z mislimi tudi že pri naslednji sezoni in sestavi ekipe za prihodnost.

To je neprestani proces. Če hočemo sestaviti dobro ekipo, ne moremo gledati samo eno sezono naprej, ampak tudi dve in tri leta vnaprej. Tako na slovenskem kot tujem trgu vseskozi spremljamo igralce.

Na pozicijo libera se po koncu sezone s posoje pri Parisu Volleyju vrača Sebastijan Škorc. Je v kombinacijah in bo znova zaigral za blejski klub?

Kar se libera tiče, se še nismo dokončno odločili. Odvisno je tudi od tega, ali bo drugo leto v evropskih pokalih sistem s štirinajstimi igralci, in tako bomo videli, ali bomo imeli enega libera ali dva. V nekih širših kombinacijah zagotovo je, a libero je ena zadnjih pozicij, ki jo poskušaš reševati.

Obstaja morda nevarnost, da bi drugi bogatejši klubi v svoje vrste zvabili kakšnega od nosilcev igre ACH Volleyja?

Večina igralcev ima pogodbo tudi za prihodnja leta. Če nekega igralca zaposlimo za tri leta, se mu zneski med sezonami spreminjajo in rastejo. Večina igralcev ima tudi premije. Samo zaradi tega, ker smo dosegli več, kot smo realno pričakovali, ne bomo spreminjali obstoječih pogodb.