Objestni mladenič se je s svojim težkim motorjem dlje časa izživljal po Zrečah in okolici. Divjal je, vozil po nasprotnem pasu in počel še kup neumnosti, na katere je policiste opozorilo več domačinov. Možje v modrem so divjega motorista zato poskušali ustaviti, vendar se ta zanje ni zmenil. Policijska patrulja mu je dvakrat zaman pomahala z loparčkom, nazadnje pa sta se policista pognala za cestnim dirkačem in z modrimi lučmi sledila oziroma poskušala slediti njegovi divji vožnji. Motorist, ki je na svoj neregistriran in tehnično pomanjkljiv motor namestil kar traktorske registrske tablice, je najprej odbrzel v smeri proti Vojniku. V naselju Ivenca se mu je na pot postavila še ena patrulja, ki jo je prav tako nonšalantno obvozil ter še hitreje odbrzel naprej v smeri Dobrne, nato pa se je po regionalni cesti pognal proti Socki.

Za mladeniča, ki je med begom pred policisti večkrat izzival srečo in prehiteval v škarje, se je dirkaška etapa končala okoli sedmih zvečer prav v naselju Socka, kjer ga je pričakal ovinek, ki mu zaradi prevelike hitrosti in izrabljenih gum ni bil kos. Odneslo ga je s ceste in zakotalil se je po tleh. Prvi so mu na pomoč priskočili prav tisti, pred katerimi je tako vztrajno bežal, policisti, ki so ga nato predali reševalcem.

Ko so mu reševalci sneli čelado in oskrbeli njegove lažje poškodbe, so policisti zagledali znan obraz 18-letnika iz okolice Zreč, s katerim so se na cesti v preteklosti večkrat srečali in mu napisali že več kazni. Bržkone pa še nikoli tako visoke, saj so mu tokrat našteli za okoli 3500 evrov kazni in 23 kazenskih točk. Objestni dirkač je ostal tudi brez svojega obtolčenega motorja, ki so mu ga policisti zasegli.