Boksarska pravila zahtevajo, da morata boksarja predpisano težo doseči v roku 24 ur pred dvobojem, potem pa imata do prvega zvonca ob ringu proste roke. Zavec (28 zmag, 16 s KO, 1 poraz) je imel še pred dvema dnevoma dva kilograma odveč, Martinez (36 zmag, 13 s KO, 3 porazi, 1 neodločen izid) pa je že v torek dejal, da je teža pravšnja in da se lahko za naslov prvaka pomeri takoj. Jeziček na tehtnici se je tokrat pri obeh ustavil na enaki točki, na 66,5 kilograma, s čimer sta imela oba borca še nekaj rezerve.

Zavec, v zadnjem tednu ali dveh pred dvobojem po navadi zbije še nekje pet kilogramov, zadnje tri dni skorajda ni pil tekočine, ali pa jo je zaužil zelo malo. Po pričakovanjih bo tako v petek najverjetneje kar nekaj težji od šest let mlajšega tekmeca, ki je sicer zmeraj okrog predpisanih kilogramov. A tudi zbijanje odvečne teže Ptujčanu ne predstavlja težav, saj je s svojimi 32 leti že izkušen boksar, ki ničesar ne prepušča naključju.

"Vse skupaj je šlo nekako že po stalnicah. V zadnjem času sem moral zbiti med sedmimi in osmimi kilogrami, v zadnjih treh dneh med 2,5 in 3,5 kilograma. To je sicer že rutina, ki vzame nekaj fokusa, nekaj energije, a sem že navajen, tako da s tem ni bilo težav. Zdaj grem nekaj pojest, tako da bom jutri v ringu imel nekje pet ali šest kilogramov več kot zdaj," je po uradnem tehtanju dejal Zavec, nato pa ga je po nekaj hitrih pogovorih z novinarji trener Nemec Dirk Dzemski nemudoma odpeljal na špagete in ostalo z ogljikovimi hidrati bogato prehrano.

Dolgoletni boksarski trener in selektor Sašo Taraniš verjame v zmago Dejana Zavca. "Če bi se dvoboj obrnil kako drugače, kot pa da Dejan ubrani naslov prvaka, bi bilo to zame razočaranje. Mislim, skoraj prepričan sem, da lahko Dejan zmaga. Koliko rund bo borba trajala, ne vem, je pa dejstvo, da če bo tekmec to ponudil, jo bo Zavec prav gotovo skušal končati predčasno," je dejal trener ljubljanskega Tomohawka, ki bo ob neposrednem prenosu na slovenski televiziji tudi strokovni komentator.

Jutrišnji dvoboji se bodo pričeli ob 19. uri, pred glavno borbo večera bo še pet preddvobojev, med zanimivejšimi bo gotovo zadnji v lahko težki kategoriji (do 79,378 kg) med Slovencem Denisom Simčičem in Madžarom Ištvanom Vargo.