Italijanski klub velja za najboljšega na svetu, saj je aktualni evropski in svetovni prvak, zato je proti Blejcem veliki favorit, a na zaključnih turnirjih so se že večkrat dogajala presenečenja, saj odloča ena sama tekma. S tem se strinja tudi kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs, ki se zaveda, da s soigralci na "final fouru" nima česa izgubiti.

Kaj za igralce ACH Volleyja pomeni igranje na zaključnem turnirju lige prvakov? Nagrada za odlično sezono ali nov tekmovalni izziv?

Oboje. V Lodž bomo odšli pokazat našo najboljšo igro, ki smo jo v tem trenutku sposobni. Seveda na "final four" gledamo kot nagrado za uspešne predstave v ligi prvakov. Nekega večjega poudarka polfinalni tekmi ne bomo dajali in bomo nanjo gledali kot na vsako drugo, a vemo, da bomo konec tedna igrali proti trem najboljšim ekipam v Evropi.

V dvorani Atlas Arena v Lodžu vas čaka več kot 10.000 gledalcev, na polfinalni tekmi proti Trentinu pa naj bi večina pesti stiskala za vas.

S tem se ne obremenjujem, a sem slišal, da bodo vsi Poljaki navijali za nas predvsem zato, ker je lani na Poljskem igral naš sedanji libero Daniel Lewis. Občinstvo nam bo pomagalo predvsem pri tem, da se bomo hitreje in lažje sprostili ter da bomo premagali začetni stres, saj je igranje pred 12.000 gledalci zagotovo naporno.

V katerem trenutku ste prvič pomislili o igranju na "final fouru" kot o realni možnosti?

Med prvo tekmo proti Macerati, ko smo videli, da se lahko kosamo z njo in premagamo tako močno ekipo, kot je Macerata. Vedeli smo, da lahko potem premagamo tudi Innsbruck in mogoče sedaj celo Trentino Volley. Res se to sliši nekoliko utopično, a tudi oni so premagljivi in so že izgubili v italijanski ligi. Če bi nam uspela odlična predstava, ne vem, zakaj ne bi presenetili.

Kako dobro ste v zadnjih dneh pred polfinalom spoznali glavne značilnosti Trentina?

Njihova največja prednost je nedvomno to, da igrajo v zelo podobni sestavi kot lani. Leandro Vissotto, Matey Kaziyski in Emanuele Birarelli so bili že lani nosilci igre, ko so bili drugi v italijanskem prvenstvu ter osvojili ligo prvakov. Recimo Osmany Juantorena je še boljši napadalec, kot je bil lani Michal Winiarski, ki letos igra za Belchatow, pri podajalcih pa imajo nekaj težav s poškodbami, a se bodo vse ekipe do začetka maksimalno pripravile, saj je za marsikoga enkratna priložnost, da igra na zaključnem turnirju lige prvakov.

V ligi prvakov sedaj niste več neznanka in vas vsi že zelo dobro poznajo. Imate morda za "final four" pripravljeno kakšno novo taktično različico, s katero bi presenetili?

Skrivanja ni več, saj so bile vse tekme na televiziji ali se jih da dobiti na internetu. Nekih taktičnih skrivnosti med nami ni. Oni vedo, kje smo mi boljši in katere naše slabosti lahko izkoristijo, a povsem enako velja za nas.

Slovenska reprezentanca ima novega selektorja. Kako ste zadovoljni z izborom odbojkarske zveze Slovenije, ki je na položaj prvega moža postavila Veselina Vukovića?

Izbira selektorja je zagotovo korak naprej, saj se je odbojkarska zveza odločila za tujega strokovnjaka. Vemo, da je Vukovič že imel velike uspehe s srbsko reprezentanco. Je pravi človek za prevzem vodenja naše sorazmerno mlade reprezentance.

Kako ocenjujete njegov prvi spisek reprezentance za kvalifikacijska turnirja za EP 2011?

Moralo je priti do pomlajevanja ekipe, a moje mnenje je, da bi morali v reprezentanci vedno igrati vsi najboljši. Za ta prvi majski ciklus me v reprezentanci ne bo.