Po podatkih policije so osumljenci na tak način v našo državo pripeljali 27 avtomobilov višjega cenovnega razreda, pri prodaji pa so si pomagali tudi s ponarejenimi listinami, tako da so lažje utajili davek. S svojim početjem so državni proračun oškodovali za dobrih 260.000 evrov.

Trojica osumljencev ima na grbi še utajo davka pri gradbenem poslu. V imenu podjetja iz Novega mesta so konec leta 2007 namreč sklenili pogodbo za izvedbo gradbenih del z nekim drugim podjetjem iz Nove Gorice, dela pa so tudi opravili. Po plačilu računa pa v proračun ni romal davek na dodano vrednost, s čimer so novogoriško podjetje oškodovali za 25.000 evrov. Tudi pri tem nečednem početju so si osumljenci pomagali s ponarejenimi listinami.

Nepridipravi so se znašli pod drobnogledom davčnih inšpektorjev, ki so primer predali kriminalistom. V več hišnih preiskavah so policisti zasegli cel kup dokumentacije in zbrali dovolj dokazov, da so kriminalni združbi pristrigli peruti. Dva izmed osumljencev sta končala tudi pred preiskovalnim sodnikom, ki ju je po zaslišanju izpustil na prostost, policisti pa preiskavo še nadaljujejo.