Zelo dobro se je odrezal tudi edini Slovenec na dirki Kristijan Koren (Liquigas-Doimo), ki je bil s sekundo zaostanka sedmi. "Danes je bila na sporedu najdaljša etapa, ki ni bila nič posebnega, čeprav je bila precej razgibana in je imela pet kategoriziranih vzponov. V glavnini so ritem ves čas narekovali Valverdejevi kolesarji," je za STA pojasnil Koren.

Potem ko sta večino etape zaznamovala Michael Rogers in Amets Txurruka, ki sta kmalu pobegnila in bežala vse do 30 km pred ciljem, so ob koncu etape ekipe vendarle spet izpostavile svoja sprinterska orožja. Po nekaj neuspešnih napadih tekmecev sta se pred odločilnimi metri v najboljšem položaju spet znašla ista kolesarja kot v ponedeljek - Valverde in Freire.

Če je bil včerajšnji zaključni sprint nekoliko kontroverzen, saj je Freire zaradi nepravilnega "manevra" dobil kazen, sta se Španca tokrat spopadla brez nečednosti. A tako kot prvič je bil tudi danes močnejši Valverde, čigar zmage Freire pravzaprav ni resneje ogrozil, saj nikakor ni mogel priti pred tekmeca. Tako se je Valverde - Freire mu je takoj po ciljni črti stisnil roko in tako ovrgel namige, da je med njima prišlo do trenj - veselil še druge zmage na letošnji dirki.

Koren za razliko od Valverdeja in Freireja v zaključku etape ni imel prave pomoči sotekmovalcev. "Bil sem prekratek za stopničke. Na žalost smo na koncu ostali le trije kolesarji Liquigasa, tako da sem večinoma sam garal za boljši položaj v sprintu. Na koncu sem pristal tam, kjer sem. A vseeno sem zadovoljen, saj vidim, da sem dobro pripravljen. Zdaj se bodo začele težje etape z več klanci, tako da na njih ne bom mogel doseči odmevnejših izidov. Vse bo odvisno od taktike športnega direktorja, toda tudi on ve, kakšen tip kolesarja sem, tako da me ne bo 'forsiral'. Še posebej zato, ker se zaveda, da me v nedeljo čaka nastop na klasiki Pariz - Roubaix," je povedal Koren.

V sredo kolesarje čaka 187 km dolga preizkušnja med Viano in Amurriom.