Andreas Krantz, pevec skupine Junta Colonia, je eden večjih oboževalcev prav tega moža, Milivoja Novakoviča. Zato je skupaj s člani svoje skupine pred letom dni v nemščini posnel pesem, namenjeno Novakoviču, ki jo bo še nadgradil.

Minuli teden se je mudil v Sloveniji, kjer je v Šentilju posnel pesem v slovenščini. Pri snemanju in prevodu mu je pomagal Dušan Hedl, ki je bil član več rokerskih in punkerskih skupin. Sodeloval bo tudi reporter nogometnih tekem na Radiu Slovenija Boštjan Janežič, ki bo posodil svoj glas za podlago pesmi. "Slovenija mi je že od nekdaj všeč. Dormagen, kraj od koder prihajam, je bil v osemdesetih letih pobraten s Pesnico. Tako sem spoznal Dušana Hedla. Njegova skupina je prišla v Nemčijo, naša pa v Slovenijo. Ob koncu devetdesetih smo v Dušanovem studiu posneli tudi nekaj pesmi. Ko je Milivoje Novakovič postal član Kölna, sem takoj pomislil na svoje znance. Ko sem izvedel, da prihaja iz Slovenije, sem si rekel: to je moj prijatelj. Tako sem počasi obudil stare stike," je razložil Andreas Krantz, nadvse zgovorni in energični štiridesetletnik, ki je tudi včasih igral v rokerskih in punkerskih zasedbah, sedaj pa pravi, da se je posvetil še igranju polke.

Pesem o Novakoviču naj bi na slovenske radijske postaje prišla sredi aprila. "Besedilo je nekoliko drugačno kot pri prvi pesmi. Sedaj ne pojemo o nogometašu, ki je z Balkana prišel v Köln, ampak o udeležencu svetovnega prvenstva. Danes ni dovolj le melodija. Potrebuješ nekaj več, zgodbo, kot je ta o Novakoviču," je pripovedoval. Upa, da bo v kratkem posnel tudi videospot: "Ampak ne v Sloveniji, ker bi moral v tem primeru vse ljudi, ki bodo nastopali v videu, z Novakovičem na čelu pretovoriti v Slovenijo. Želim si, da bi v spotu nastopal tudi Nova. To smo skušali narediti že v preteklosti, toda potem, ko smo lani posneli pesem v nemščini, ni več dosegal veliko golov, Kölnu pa ni šlo najbolje, zato ni bilo primernega trenutka za kaj takega. Mislim, da ga bomo za sodelovanje lahko prosili, ko si bo Köln zagotovil obstanek v ligi. Ko smo mu pred letom dni omenili, da bomo verjetno posneli slovensko verzijo, je to pritegnilo njegovo pozornost. Dvignil je glavo in dejal: 'Res? Zanimivo'."

Za snemanje pesmi se je odločil, ker je velik navijač Kölna. Pravi, da ekonomske koristi ne pričakuje, to dela za zabavo. V sebi ima še vedno dovolj uporniške energije, ki jo je s seboj prenesel iz osemdesetih let. Nerad sedi doma na kavču, ampak gre raje v akcijo in udejanji svoje sanje. To je storil tudi v tem primeru. Da je lahko z avtom prišel v Slovenijo, je vzel dopust. Tako je moralo delo snemalca in montažerja pri agenciji Reuters počakati za nekaj dni.