Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) je zmagovalec VN Malezije, tretje letošnje dirke za svetovno prvenstvo v formuli 1. Drugo mesto je osvojil njegov moštveni kolega Avstralec Mark Webber, tretji pa je bil drugi Nemec Nico Rosberg (Mercedes).

Vettel je Maleziji dokončno premagal nesrečno serijo odstopov in prvi stavek po zmagi je bil seveda namenjen spremljevalni ekipi: "Fantastično opravljeno delo." Z zmago se je Nemec v skupnem seštevku svetovnega pokala prebil na drugo mesto in po nesrečnih tehničnih okvarah v Bahrajnu in Melbournu, kjer je bil že v boju za najvišja mesta, je 22-letnik v Sepangu vendarle potrdil, da je sam v vrhunski formi in da ima Red Bull tudi letos bolid za najvišje dosežke.

Povratnik Michael Schumacher (Mercedes) je zaradi okvare na bolidu, odvila se mu je ena od matic na zadnjem kolesu, predčasno odstopil v 10. krogu in doživel novo razočaranje. "Seveda smo želeli pokazati veliko več, a te stvari pač sodijo k avtomobilskim športom," je po tekmi dejal 41-letni Schumacher, ki je v uvodnih treh dirkah zbral le devet točk in na 10. mestu močno zaostaja za lastnimi napovedmi. Branilec naslova svetovnega prvaka Britanec Jenson Button (Mclaren Merecedes) je bil osmi, vseeno pa s 35 točkami ostaja pri vrhu, le štiri točke za vodilnim Brazilcem Felipejem Masso (Ferrari). Ta ima zdaj dve točki naskoka pred doslej vodilnim moštvenim kolegom Špancem Fernandom Alonsom, ki je izpadel v predzadnjem krogu, in današnjim zmagovalcem Vettelom. Oba sta jih zbrala po 37.

Vettel si je zagotovil zmago že s perfektnim startom, ko se je prebil s tretjega na prvo mesto. Medtem, ko je Nemec vodil, pa je predvsem v prvih krogih za atraktivno dirkanje v ozadju skrbel predvsem Britanec Lewis Hamilton, ki je prehiteval tekmece in se v desetih krogih z 20. mesta prebil na mesta, ki prinašajo točke za svetovno prvenstvo. Podobno vlogo sta imela oba voznika Ferrarijev, ki sta po ponesrečenih kvalifikacijah skušala rešiti, kar se rešiti da in se prebila med deseterico. V nadaljevanju so se atraktivni napadi nekoliko umirili, Vettel pa je z zanesljivim dirkanjem pripeljal prvo mesto do cilja.

Čez 14 dni bo na sporedu VN Kitajske.