Poraz Phoenixa v Milwaukeeju za Dragiča in soigralce ni bil tragičen, saj so košarkarji iz Arizone že v končnici, seveda pa se še borijo za čim boljše izhodišče, saj si drugo mesto na zahodu, vodi ekipa Los Angeles Lakers s Sašom Vujačičem, delijo Phoenix, Dallas, Denver in Utah, ki so doslej zbrali po 50 zmag in 27 porazov. Pri Pri Phoenixu je 22 točk dosegel Amare Stoudamire, 21 jih je dosegel Leandro Barbosa, Dragič pa je ob 20 točkah dosegel še šest podaj, štiri skoke in tekmecem ukradel tri žoge.

Za Milwaukee, za katerega slovenski reprezentančni center Primož Brezec še kar ne igra, pa je bila zmaga še kako pomembna, saj so z 42. zmago v sezoni trdno na šestem mestu zahoda, kjer manjka še polovica udeležencev končnice. Mesto imajo zagotovljeno Cleveland, Boston, Orlando in Atlanta, zelo blizu sta Miami in tudi Milwaukee, pri katerem je bil danes ponoči najbolj učinkovit Brandon Jenings s 23 točkami. Posebej boleča pa je bila za Milwaukee danes poškodba najboljšega strelca Andrewa Boguta, ki si je po padcu huje poškodoval komolec.

Blestel je tudi Beno Udrih, ki je bil z 22 točkami ne le ključni strelec Sacramenta, saj je v statistiko dodal še sedem skokov, šest podaj in tri ukradene žoge, ampak tudi ključni igralec. Žal tudi Udrih ni mogel preprečiti sedmega zaporednega poraza Kraljev, ki so že pred časom odpisali končnico. Pri Portlandu je bil najboljši Brandon Roy s 24 koši, točko manj je dosegel Andre Miller.

Pomembno zmago je dosegel tudi Toronto, ki je po podaljšku zmagal v Philadelphii s 123:128 in je na osmem mestu vzhoda z zmago naskoka pred Chicagom. Rašo Nesterovič za Toronto, pri katerem je bil z 28 koši najbolj razpoložen Chris Bosh, spet ni igral. Pri Philadelphii je bil s 33 koši še boljši Andre Iguodala, a je to zanj bolj slaba uteha. Že omenjeni Chicago si je možnosti za play off obdržal z zmago nad moštvom Charlotte s 96:88.

Malo razočaranje za navijače pa je slaba forma Dallassa, ki je moral že drugič zapored priznati tekmecem premoč na domačem terenu. Tokrat so Dirka Nowitzkija (30 točk, 13 skokov) in druščino premagali košarkarji Oklahome Cityja, ki so si na ta način prvič po selitvi iz Seattla priigrali play off.

Ostali izidi: Atlanta Hawks - Detroit Pistons 91:85, New Jersey Nets - New Orleans Hornets 115:87, Minnesota Timberwolves - Miami Heat 84:97 in Denver Nuggets - L.A. Clippers 98:90.