"Okrožna sodnica je konec meseca januarja vložila predlog za izločitev, ki ga je sodišče zavrnilo. Po tej odločitvi sodišča smo presodili, da ne moremo zaupati v nepristranskost sodnice, zato smo predlagali njeno izločitev," so povedali v T-2, ki ga vodi Uroš Rožič. Za nameček so predlagali združitev vseh postopkov, v katerih nastopata T-2 in Telekom, saj "nam je v interesu, da se vsi odprti postopki rešijo v najkrajšem času". "Sama združitev je poleg utemeljenosti po našem prepričanju nujna tudi z vidika spoštovanja načela ekonomičnosti postopka," so pojasnili. Odvetnik T-2 je sicer Miro Senica.

Na okrožnem sodišču v Ljubljani so dodali, da je "v spisu predlog tožeče za delegacijo pristojnosti na okrožno sodišče v Mariboru". "Najprej bo sodišče odločalo o tem predlogu," so opozorili.

Pri vsem tem ne gre spregledati, da je udeležbo v predlogu za začetek stečaja T-2 ob koncu minulega leta priglasil tudi Telekom. Takrat so jasno povedali, da jim je T-2 dolžan približno šest milijonov evrov, zaradi česar so morali zavarovati svoje poslovne interese. Čeprav T-2 še ni poplačal svojega dolga, sklenjen pa ni bil niti dogovor o poplačilu, se postavlja vprašanje, ali T-2 teh potez ne vleče na podlagi kakšnega dogovora s Telekomom, še posebno, ker ta ni vztrajal pri stečaju svojega največjega konkurenta. Pri tem velja poudariti dogovor, ki ga je Telekom decembra lani sklenil z Amisom, in na podlagi katerega sta se družbi odpovedali vsem medsebojnim zahtevkom, tudi tožbi Amisa v višini 56,8 milijona evrov. Kljub vsemu so tako v Telekomu kot v T-2 zanikali, da bi sklenili kakršen koli dogovor.

tomaz.modic@dnevnik.si