Veliki favorit tudi za to dirko ostaja Sebastian Vettel (Red Bull). Nemec ima, namesto dveh zmag in 50 točk, na svojem računu za zdaj vsega 12 točk, tehnični napaki pa sta mu na prvih dveh dirkah onemogočili zmagi, ki ju je imel tako rekoč že v žepu. "Seveda sem razočaran, a pred nami je nova dirka, na prejšnje moram čim prej pozabiti. Kvalifikacije so do sedaj pokazale, da imamo zelo dober dirkalnik, z nekaj sreče in tehnične zanesljivosti pa lahko zmagam. Malezija nam bi morala ležati, naš dirkalnik je dober v hitrih ovinkih, teh pa v Sepangu ne manjka. Zatorej sem velik optimist, konec koncev je pred nami še 17 dirk in še nič ni izgubljeno," pravi Vettel.

V vlogi največjega favorita ga vidi tudi Michael Schumacher, ki meni, da ima Red Bull trenutno najboljši dirkalnik, svoje možnosti pa v najboljšem primeru vidi kot uvrstitev na zmagovalne stopničke. Mercedesov dirkalnik namreč še ni dovolj hiter, da bi se kosal z Red Bullom ali s Ferrarijem, bližje pa je že McLarnu. Slednji je v Melbournu slavil precej nepričakovano zmago, Jenson Button pa ostaja realist: "Zmaga v Avstraliji je dober motivacijski dejavnik, a priznajmo si, da trenutno še ne moremo povsem obvladovati tekmecev. Steza v Sepangu nam ne leži najbolje, čeprav sem vedno rad dirkal tukaj. Za nami sta šele dve dirki, pravi učinek razvoja dirkalnikov bo počasi prihajal do izraza. Borili se bomo po najboljših močeh in skušali iz te dirke iztržiti največ."

Previden pri napovedih je tudi drugouvrščeni iz Avstralije Robert Kubica (Renault), ki prav tako meni, da jim Sepang ne ustreza najbolj, njegov moštveni tovariš Vitalij Petrov pa se bo na tej dirki spomnil tudi žrtev terorističnega napada v Moskvi pred nekaj dnevi.

Svojo oceno prihajajoče dirke pa je podal še Hirohide Hamašima, vodja razvoja pri Bridgestonu: "Sepang je dokaj zahteven do pnevmatik, po dolgih ravninah sledi kar nekaj ostrih zaviranj, zato morajo pnevmatike prenašati velike obremenitve. Celotna nastavitev dirkalnika se najbolje pozna med sedmim in enajstim ovinkom, visoke temperature pa bodo lahko pripeljale do večje obrabe pnevmatik, kakor smo jim bili priča na prvih dveh dirkah."

V Maleziji se temperatura v kokpitu dirkalnika formule 1 lahko povzpne nad 40 stopinj Celzija, dirkači pa med dirko lahko izgubijo tudi do tri kilograme teže.

Sicer se vedno glasneje govori, kdo bo nadomestil Bridgestona po koncu letošnje sezone, Japonci se namreč poslavljajo od najhitrejšega cirkusa. Med resnimi kandidati se ponovno omenja Michelin, ki je formulo 1 zapustil ob koncu sezone 2006, pri FIA pa si želijo vrnitve še nekaterih tovarn pnevmatik. Med temi naj bi se za formulo 1 zanimali še pri Hankooku, Kumhu in Avonu.