Beno Udrih je s Sacramentom gostoval v Minnesoti a kljub šestim točkam, 9 podajam in štirim uspešno ulovljenim žogam pod obročem, so se s 108:99 veselili gostitelji. Cleveland je s 101:98 premagal Primoža Brezca in Milwaukee, a Brezec tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro. Tretjič zapored pa je počival tudi Saša Vujačič v dresu moštva Los Angeles Lakers, ki ga je danes s 109:92 ugnala Atlanta.

Še več, iz tabora moštva Los Angeles Lakers je prišla novica, da je Vujačič zaradi spora s trenerji trenutno kaznovan z neigranjem. Novico je potrdil glavni trener Phil Jackson in dodal, da Vujačič ne igra, ker se ni opravičil trenerski ekipi, drugih podrobnosti pa ni razkril. Vujačič na drugi strani pa trdi, da sploh ne ve, o čem govori Jackson. Na sami tekmi v Atlanti je bil junak večera Joe Johnson s 25 koši, pri gostiteljih pa je kar peterica košarkarjev zabeležila dvomestno število doseženih točk. Pri branilcih naslova prvaka je bil z 28 koši najboljši Kobe Bryant, poraz za za ekipo iz Kalifornije ni usoden, saj si je že zagotovila končnico.

Najboljši med slovenskimi košarkarji je bil Goran Dragič, ki se je s Phoenixom prav tako že prebil v drugi del prvenstva. K zmagi v New Jerseyju je prispeval 11 točk, 6 podaj in 3 skoke, najučinkovitejši pri deveti zaporedni zmagi pa je bil Steve Nash s 24 točkami in 14 podajami, točko manj je dosegel Jason Richardson.

Beno Udrih je imel ob porazu v Minneapolisu ob sebi najbolj razpoloženega Tyreka Evansa s 20 koši in 13 podajami, kar pa je bilo premalo za končni uspeh, ki pa je v rednem delu za Sacramento praktično nepomemben, saj možnosti za play off nima več. V Clevelandu bi se za soigralce Primoža Brezca lahko razpletlo drugače, a je tekmo 17 sekund pred koncem odločil najboljši pri zmagovalcih LeBron James, nato pa je zmago s štirimi zadetimi prostimi meti potrdil Mo Williams. Kljub porazu Milwaukee ostaja na petem mestu vzhoda. V Torontu je med soigralci Raša Nesteroviča s 34 koši in 11 skoki blestel Chris Bosh, zmaga pa je bila za Kanadčane še kako pomembna, saj so na osmem mestu vzhoda, zdaj dve zmagi pred Chicagom.

Najboljši strelec večera je bil Kevin Durant, ki je k zmagi Oklahome proti Bostonu (104:109) prispeval 37 točk.

Ostali izidi: Charlotte Bobcats - Philadelphia 76ers 103:84, Detroit Pistons - Miami Heat 81:98, Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 102:106 (podaljšek), New Orleans Hornets - Washington Wizards 91:96, San Antonio Spurs - Houston Rockets 119:102, Portland Trail Blazers - New York Knicks 118:90 in Utah Jazz - Golden State Warriors 128:104