"Oba sta na posameznih tekmah, tudi na olimpijskih igrah, dokazala, da sta del svetovnega biatlonskega vrha. Seveda imamo še številne druge tekmovalce. Pri ženskah smo dosegli cilj in vnovič sestavili ekipo, pri fantih pa štafeta ni pokazala še vsega, kar pričakujemo. Med posamezniki je dolžnik ostal tudi Janez Marič, ki ni pokazal vsega, kar je pričakoval sam in kar smo pričakovali mi, a prav posamični dobri izidi so potrditev, da zmore več in da je lahko tudi med najboljšimi. Napredek sta prikazala tudi Vasja Rupnik in Peter Dokl s prvimi točkami v sezoni," je v oceni sezone za STA med drugim povedal direktor reprezentanc Borut Nunar.

Zelo zadovoljen je bil Nunar z žensko ekipo, kjer je seveda izstopala Gregorinova, a sta se v ekipo po porodu uspešno vrnili "biatlonski mamici" Tadeja Brankovič Likozar in Dijana Grudiček. "Pred sezono smo si želeli sestaviti le ekipo, zato natančnih načrtov pri obeh v posamični konkurenci niti nismo opredelili. Pomembno je, da smo na olimpijske igre pripeljali dobro pripravljeno ekipo, posebej pa je izstopala Dijana, ki je dosegala posamične zelo dobre izide. Tadeji se pozna, da je bila zaradi materinstva in poškodbe odsotna skoraj dve leti in po moji oceni se je vrnila celo bolje, kot smo to pričakovali. Žal nekoliko stagnira Andreja Mali, čeprav je tudi ona na posameznih tekmah, posebej na olimpijskih igrah, pokazala zelo veliko," je še povedal Nunar.

Biatlonci se seveda ozirajo naprej, v sezono 2010/11. V nasprotju z denimo nemškim in ruskim taborom, kjer se poslavlja nekaj odličnih tekmovalk, v slovenskem taboru novic o koncu kariere v tem trenutku ni. Bolj pomembno je, da se bo moški vrsti priključil vse boljši Vid Vončina, ki je ob koncu sezone dobil tudi prvo priložnost v svetovnem pokalu, želja slovenskega tabora pa je, da se ekipi v sezoni 2010/11, kot je bilo načrtovano prvotno, pridruži tudi Hrvat Jakov Fak, dobitnik kolajne na zadnjem svetovnem prvenstvu in olimpijskih igrah.

"On si je želel priti k nam in mi ga pri tem podpiramo naprej. Zdaj je veliko odvisno od Hrvaške in njihovega olimpijskega komiteja. Že v Kanadi so razkrili ogromno načrtov, kaj bo Hrvaška naredila za biatlon. Jaz mu želim, da vsaj pol tega uresničijo, kaj pa bo naredil Jakov, je odvisno od njega. Mi mu bomo dali dovolj časa, da se sezona malce 'poleže', pričakujem pa, da pri naših južnih sosedih pozno pomladi o biatlonu nihče ne bo več veliko razmišljal," o prestopu pravi Nunar, ki obenem računa na to, da v slovenski vrsti ne bo nihče prekinil športne poti, čeprav so nekateri tekmovalno že "v letih", a ocenjuje, da imajo še vsi neizčrpan potencial, obenem pa ne skriva, da imamo trenutno tudi manjšo "luknjo", če bi kateri od tekmovalcev končal športno pot, je pa v ozadju nekaj mladincev, ki kažejo, da bi se s trdim delom v nekaj letih lahko prebili v reprezentanco.

Prav tako kot tekmovalna pot, pa je za Nunarja pomembno, da je Slovenija končno dobila prenovljen biatlonski center na Pokljuki. S prenovljenim centrom je Pokljuka dobila tudi najvišjo licenco A za izvedbo svetovnega pokala, ki se je že izkazala ne le s svetovnim pokalom, ampak tudi ob koncu sezone pri prirejanju alpskega pokala in finala pokala IBU. Sicer pa je sezona praktično končana, a bodo športniki snežne razmere na Pokljuki še naprej izkoriščali za trening, nekatere najboljše pa čaka še nekaj ekshibicijskih tekem.