Canon imageFORMULA P-150 je bil izbran med več kot 2500 napravami in je prejel nagrado iF Product Design Award 2010, ki mu daje pravico do uporabe mednarodno priznane znamke iF za oblikovanje. iF Design je objavil spletno razstavo zmagovalcev, Canonov P-150 pa je uvrščen v kategorijo »Računalniki«.

imageFORMULA P-150 je bil predstavljen novembra 2009 in je eden najhitrejših ter najmanjših obojestranskih bralnikov formata A4, napajan prek USB-vmesnika, ki omogoča skeniranje dobesedno kjerkoli. Idealen je za mobilne uporabnike, ki morajo dokumente skenirati in pošiljati na poti, zaradi svoje majhnosti pa je primeren tudi za manjše pisarne, kjer je vedno stiska s prostorom. Enostavna uporaba in vgrajena vsa potrebna programska oprema uporabnikom omogoča hiter začetek dela z uporabo kateregakoli prenosnika ali namiznega računalnika.

Sean Suematsu, direktor za dokumentne rešitve v Canonu Europe, je ob tem dejal: »Canonovi oblikovalci so na novo izumili prenosni bralnik in naredili enega najhitrejših in najlažjih izdelkov v svojem razredu. Združuje privlačen videz in uporabnikom prijazno funkcionalnost z izjemnimi zmogljivostmi, s čimer dokazuje našo vodilno vlogo na področju tehnologij upodabljanja, inovacij in oblikovanja na trgu.«

Priznanje iF Design je tudi prvo, ki priznava kakovost enega Canonovih bralnikov s samodejnim podajalcem papirja. Canon tako nadaljuje s postavljanjem mejnikov v razvoju naprav in uspešno uvaja sodobno oblikovanje v poslovna okolja.

V zadnjih 56 letih je žirija foruma iF Design ocenila več kot 108.000 izdelkov, pri tem pa se osredotoča na kakovost oblikovanja, izdelavo, izbiro materialov, stopnjo inovativnosti, prijaznost okolju, funkcionalnost, ergonomijo, vizualizacijo uporabe, varnost, vrednost blagovne znamke, gradnjo le-te in univerzalnost oblikovanja.