"Več ali manj je vse podrejeno dobri volji, kar je odločilnega pomena tudi za kakovostno izvedbo treningov. Moram reči, da se na dvoboj pripravljam maksimalno resno, a prisotna je tudi maksimalna sproščenost," pravi Dejan Zavec, ki je zadovoljen, da so za njim tudi manjše težave, ki so ga pestile. "Težavice so sicer bile, a so že mimo. V slabih dveh tednih, kolikor jih je še pred nami, bomo nadoknadili vse. Moja pripravljenost bo optimalna," pravi Ptujčan, ki bo vse do prihodnjega tedna v Nemčiji.

Glede na to, da je obračun v Tivoliju, kjer bo Mr. Simpatikus branil naslov svetovnega IBF prvaka vse bližje, so gotovo bolj živi tudi spomini na Johannesburg, ko je spektakularno premagal Isaaca Hlatshwaya. "Tiste dogodke še vedno podoživljam, vendar ta čas razmišljam le o prihajajočem dvoboju in nikakor ne izhajam iz dejstva, da sem svetovni prvak," je previden Dejan, ki vse bolj misli Rodolfa Martineza, s katerim se bo 9. aprila pomeril v slovenski prestolnici.

"Izhajali smo tudi iz dvoboja proti Mirandi, saj oba boksarja prihajata iz argentinske šole. Morda mi slog Martineza ne bo pisan na kožo, vseeno pa verjamem, da bom pripravljen tako dobro, da mu bom lahko vsilil svoj slog," še pravi in ne skriva, da je cilj le eden – zmaga. "Pričakujem zmago, o nokavtu pa ne morem govoriti, saj le-ti ponavadi pridejo sami po sebi."

Sicer pa je Dejan še dejal, da bo Obračun v zmajevem gnezdu morda njegov zadnji dvoboj na slovenskih tleh. "Počasi vse seli proti centrom boksarske moči, proti Ameriki. Čeprav upam, da ne bo tako, bi to lahko bil moj zadnji dvoboj v Sloveniji," je zaključil Zavec, ki si v Tivoliju želi polno dvorano in bučno podporo.