V odprtem razredu je svojo nalogo povsem suvereno v obeh vožnjah opravil (pre)močni Matevž Irt (AMD Sitar racing). Dirkač, ki si kruh služi v Italiji, pravzaprav ni imel enakovrednih tekmecev. Glavni favorit, 16-kratni državni prvak Sašo Kragelj, si je namreč pred pričetkom sezone zlomil ključnico, zaradi česar je izpustil brežiško preizkušnjo. Prav tako je poškodovan aktualni državni prvak v razredu do 125 kubičnih centimetrov Klemen Gerčar, ki je to sezono presedlal v odprti razred. Lanski imetnik naslova državnega prvaka v odprtem razredu Jaka Može pa je končal tekmovalno kariero. V prvi vožnji sta se Irtu najbolj približala Toni Mulec (MK Slovenj Gradec) in Kristijan Tadič (MTD Racing). V drugi sta med najboljšo trojico končala Mulec in Theo Urbas, ki sta se v istem zaporedju za Irtom zvrstila tudi v seštevku obeh voženj.

Na vrhu razpredelnice v razredu do 125 kubičnih centimetrov je zmagal Deni Ušaj (GAS Vrtejba), ki je prejšnji teden slavil tudi na uvodni tekmi pokalnega prvenstva. Za Primorcem sta se zvrstila Rok Virant (AMD Šentvid) in Borut Bele (TRK Tajfun). Na prvi dirki je bil najhitrejši Aljoša Molnar (AMD Feroda) pred Ušajem. Slednji je v prvem ovinku po startu padel, a se iz kroga v krog bojevito prebijal med najboljše. Tretji je bil Bele. V 10. krogu druge vožnje pa sta se zapletla Peter Irt (AMD Sitar racing), ki je dotlej držal drugo mesto, in Molnar. Dirkača sta se povsem ustavila, se nekaj časa trudila pognati motorja in s tem izgubila možnosti za uvrstitev med najboljšo trojico. Za najhitrejšim na drugi dirki Ušajem sta se uvrstila Virant in Rok Rus (AMD MC sport).

V kategoriji do 85 kubičnih centimetrov je s tekmeci pometel najstnik Tim Gajser (AMD Feroda). Nadarjenemu motokrosistu, osamljenemu jezdecu vso dirko, se ni nihče prav zares približal. Skupno drugo mesto je osvojil Jernej Mozetič (A.B.C. Sport Klub), tretji pa je bil Anej Braniselj (MSK Notranjska).

Med najmlajšimi tekmovalci, v podmladku do 50 kubičnih centimetrov, se je pred nadaljevanjem državnega prvenstva najbolj ogrel Maks Mausser (TRK Tajfun).

Med veterani je vrh obeh voženj krojila ista trojica. Najbolje se je znašel aktualni državni prvak Bogomir Gajser (AMD Feroda) pred Igorjem Pancarjem (AMD Šentvid) in Alojzom Vogrincem (TRK Tajfun).

Naslednja dirka za DP bo v nedeljo, 18. aprila, na progi Škedenj v Slovenskih Konjicah.