Simone Hauswald, Magdalena Neuner, Simon Schempp in Arnd Peiffer so na 2 x 6 in 2 x 7,5 kilometra prepričljivo, za minuto in 24 sekund, premagali Norveško, bron pa je na zadnji biatlonski tekmi olimpijske zime osvojila četverica Švedske (+1:30,8). Francija, branilka naslova, je bila peta (+ 2:08,2). Neunerjeva je tako poleg dveh zlatih olimpijskih medalj in skupne zmage v svetovnem pokalu osvojila novo zlato odličje.

Slovenska štafeta, ki je nastopila v postavi Dijana Ravnikar, Teja Gregorin, Janez Marič in Klemen Bauer, je preizkušnjo končala na desetem mestu. Najšibkejši člen je bil tokrat Bauer, ki je moral kar trikrat v kazenski krog, tudi drugi člani slovenske ekipe pa so zgrešili preveč strelov. Skupno so poleg treh kazenskih krogov uporabili 15 dodatnih nabojev. Varovanci Uroša Velepca in Tomaša Kosa so tako izboljšali lanskoletno uvrstitev, ko so bili v korejskem Pjeongčangu 12.

"Do nastopa Bauerja je bilo vse dobro. Tudi njegov zaostanek je bil majhen, le pol minute za tretjim mestom. Tako smo se borili z vsemi najboljšimi ekipami na svetu do njegovega starta. Njegov prvi krog je bil zelo dober, saj je z lahkoto držal korak s tekmeci. Sledile pa so osnovnošolske napake na strelišču. Škoda, bili smo pripravljeni tudi za uvrstitev med najboljših pet," je današnji štafetni nastop ocenil moški trener Uroš Velepec.

S tem se je biatlonska sezona na najvišji ravni končala. V slovenskem taboru bodo pripravili poročilo o uspešni sezoni. "V nekaj besedah je težko strniti oceno letošnje sezone. Ogromno stvari je bilo odlično narejenih. Napraviti bo potrebno analize in poiskati rezerve. Tisti, ki bodo še naprej trenirali in ukvarjal z biatlonom, bodo morali še bolj delati ravno na teh rezervah," je iz Sibirije še sporočil Velepec.