Rokometaši Celja Pivovarne Laško so dobro opravili svoje delo v Flensburgu si pred povratnim obračunom čez sedem dni v domači dvorani Zlatorog priigrali aktiven izid, ki jim vliva upanje za uvrstitev v polfinale. Uroš Zorman in druščina so bili gostiteljem konkurenčni vse do same končnice, nato pa jim je padla zbranost, kar so gostitelji izkoristili in si z bliskovitimi nasprotnimi napadi priigrali štiri gole prednosti.

Celjski trener Zvonimir Serdarušić je še enkrat dokazal, da je pravi mojster rokometnega vojskovanja. Na dopoldanskem treningu je ostal brez nosilca igre Aleša Pajoviča, ki je začutil močno bolečino v križu, navkljub temu pa z odlično taktiko presenetil igralce Flensburga. Z obramba 4-2 - na "špici" sta bila Gašper Marguč in David Razgor - so povsem presenetili gostitelje, ki so si v prvem polčasu najvišjo prednost priigrali v 25. minuti, ko so povedli s 13:8.

V prvi polovici drugega polčasa so oslabljeni Celjani - poleg Pajoviča so zaradi poškodb manjkali tudi Miladin Kozlina in Nikola Kojić - gostiteljem povzročili številne sive lase, z odlično obrambo in premišljenimi napadi pa so v 41. minuti povedli z 21:20, le nekaj trenutkov zatem pa z 22:20. Prednost dveh golov (23:21) so imeli tudi v 44. minuti, nato pa so se v njihovo igro vnovič prikradle napake, kar so njihovi tekmeci izkoristili in si nekaj minut pred koncem priigrali pet golov zaloge (32:27), na koncu pa tudi končno zmago s +4 (33:29).

"V drugem polčasu smo imeli rezultat, ko smo vodili za dva. Na koncu smo izgubili za štiri in morda me kdo ne bo razumel, a jaz sem zadovoljen. To pa zato, ker smo se v obrambi izjemno borili in dokazali, da si upamo iti do konca. Marguč in Razgor sta igrala odlično in to v obrambi, ki je nismo veliko vadili in je nastala zaradi vseh težavah, ki jim imamo s poškodovanimi igralci. V večini tekme smo igrali izjemno pametno, tako kot smo se dogovorili. Nismo izgubljali niti igre, kot na nekaterih minulih tekmah, kar me dela zadovoljnega. Pred nami je izjemno naporen teden. Za Pajoviča ne vemo, kako bo z njim, Toskič je komaj zdržal vse napore, tako da bomo videli, kdo bo v Kopru sploh igral. Šele po tej tekmi bomo začeli razmišljati o povratni tekmi s Flensburgom," je po današnji mednarodni tekmi dejal Serdarušić.