Biatlonci so se danes na ruskem severovzhodu še zadnjič v sezoni pomerili na sprinterski preizkušnji. Sedme zmage v karieri se je razveselil domačin Čerezov, ki je na strelišču zadel vseh deset strelov. Enako je uspelo tudi drugouvrščenemu Italijanu de Lorenziju, a je bil v teku za 13,8 sekunde počasnejši. Zmagovalni oder je zapolnil še Ukrajinec Derižemlja. A današnjemu zmagovalcu niti novih 60 točk ni pomagalo k osvojitvi skupnega seštevka sprinterskega svetovnega pokala, saj ga je za pičlih 10 točk prehitel Norvežan Emil Hegle Svendsen, ki je danes osvojil osmo mesto. Tretji je Avstrijec Christoph Summann. Še bolj napeto pa je v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer imata pred sobotno zadnjo preizkušnjo Svendsen in Sumann enako število točk.

Bauer je znova odlično tekel, a sta ga za vidnejšo uvrstitev dva zgrešena strela v stoječem položaju stala dragocenega časa, tako da je na koncu zasedel 31. mesto. Podobna zgodba se je odvijala tudi pri Mariču, ki je na strelišču trikrat ustrelil mimo, tako da je 34-letnik ostal brez točk svetovnega pokala.

"Tekma je potekala v peklenskem mrazu, pihal je tudi veter, vse nas je zeblo. Po nastrelitvi se je veter nekoliko umiril, zato smo Mariču napačno svetovali, naj že takoj spremeni nastavitve. Po prihodu na strelišče so bile vetrovne razmere enake tistim na nastrelitvi, s korekcijami pa je izgubil tudi nekaj časa. Za njegov nastop smo nekoliko krivi tudi mi. Včasih se odločimo napačno. Klemen je v leže nastopil odlično, v stoje pa je naredil, potem ko mu je padla zbranost, že kar klasično napako pri zadnjem strelu. Marič je stoje streljal dobro, a nekoliko počasneje. Tekaško sta bila oba solidno razpoložena. Janez je sicer nekoliko počasneje začel, česar mu v nadaljevanju ni uspelo nadoknaditi," je po tekmi dejal glavni trener Uroš Velepec.

V soboto sta na sporedu tekmi s skupinskim startom, kjer bosta nastopila Bauer in Teja Gregorin. "Teja Gregorin je imela tako kot preostala dekleta en dan več počitka. Upam, da se bo Bauerju do sobote uspelo spočiti. Želimo si le kakšno stopinjo toplejšega vremena, saj je dokaj mrzlo in nas že zebe," je želje pred zadnjim skupinskim startom sezone razkril Velepec.