"Pogovori potekajo vse od decembra lani, tako s kandidati znotraj hiše kot tudi z zunanjimi," so dejali. "Na tekoče poslovanje podjetja to ne vpliva, saj je Borut Jarc, direktor izvedbe poslov, tudi vršilec dolžnosti tehničnega direktorja," so dodali v našem vodilnem proizvajalcu telekomunikacijske opreme.

Omenimo, da bo novi glavni tehnični direktor kot član poslovodstva dobil tudi možnost, da pride do lastniškega deleža v Iskratelu. Pridružil se bo namreč preostalim članom poslovodstva, Andreju Polencu, Metodu Zaplotniku, Mitji Jelnikarju ter Jarcu, ki so v začetku marca pridobili pravico za nakup treh odstotkov Iskratela. Omenjena opcija ni povezana z lastninjenjem 17,5 odstotka podjetja s strani zaposlenih. Te so sicer prejšnji teden pozvali k delnemu vplačilu kapitala. "Znano je, da je k lastninjenju Iskratela pristopilo 213 zaposlenih in da je bil razpisani znesek presežen. Tako je končni znesek za vplačilo znižan po principu 'pro rata'," so pojasnili.

Kljub vsem težavam se Iskratel vendarle pobira. "V primerjavi s prvim četrtletjem preteklega leta se stanje izboljšuje in prihodek je v okviru načrtovanega. Vsekakor si prizadevamo doseči ambiciozno zastavljene načrte in prvi odzivi s trga kažejo, da za to obstajajo vse možnosti," so povedali. Letos načrtujejo rast prihodkov, in sicer dvig prometa na 105 milijonov evrov.

tomaz.modic@dnevnik.si